Indignare în Coreea de Sud după publicarea unui ghid pentru femeile însărcinate

Indignare în Coreea de Sud după publicarea unui ghid pentru femeile însărcinate

Oficialii din Coreea de Sud au retras un ghid pentru femeile gravide publicat recent după criticile legate de folosirea unor stereotipuri depășite și sexiste, relatează  CNN .

Centrul de Informare privind Sarcina și Nașterea al capitalei sud-coreene Seul a publicat ghidul pe site-ul său web în 5 ianuarie, incluzând instrucțiuni pentru a „pregăti mâncăruri instant precum curry, pastă de fasole neagră și supă pentru ca soțul, care nu este familiar cu gătitul, să le poată folosi cu ușurință”.

Ghidul notează de asemenea că femeile însărcinate ar trebui „să pregătească soțului și copiilor lenjerie, ciorapi, cămăși, batiste și haine pentru afară în sertare pentru a fi purtate de la 3 la 7 zile pentru perioada în care sunteți în spital”.

Viitoarele mămici sunt sfătuite de asemenea să își cumpere o bentiță „pentru a nu arăta dezordonate întrucât nu vă veți putea spăla pe păr o perioadă”.

Deși unele părți ale ghidului au rămas online, cele care au fost criticate au fost șterse recent. Însă capturi de ecran cu recomandările originale continuă să fie distribuite pe platformele social media.

Ghidul sfătuiește de asemenea ca femeile să slăbească prin realizarea de treburi casnice, precum spălatul și curățenia.

„Întinderea înainte a mâinii când ștergeți podeaua vă va ajuta cu spatele, umerii și mușchii brațelor”, afirmă ghidul.

„Întindeți haine pe care le-ați purtat înainte să vă căsătoriți sau haine cu mărime mică pe care ați dori să le purtați după naștere și uitați-vă la ele când vreți să mâncați mai mult decât este necesar sau să săriți peste exerciții”, mai recomanda ghidul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?