Indonezia: Avionul AirAsia a folosit un culoar de zbor fără autorizație

Indonezia: Avionul AirAsia a folosit un culoar de zbor fără autorizație

Avionul aparținând companiei malaieziene AirAsia care s-a prăbușit duminică în Marea Java, în Indonezia, cu 162 de persoane la bord, nu primise autorizația de a utiliza culoar de zbor folosit în acea zi de pilot, a declarat sâmbătă Ministerul indonezian al Transporturilor, informează AFP.

Foto: (c) XINHUA FLUX

Avionul Airbus A320-200, care efectua un zbor între orașul indonezian Surabaya și Singapore, a folosit un culoar aerian într-un interval orar pentru care compania nu avea autorizație, a afirmat directorul general al Aviației Civile indoneziene Djoko Murjatmodjo.

'Aeronava a încălcat autorizația de zbor acordată, intervalul orar acordat, și aceasta este o problemă', a spus el.

Ca urmare, 'autorizația AirAsia pentru acest coridor aerian a fost suspendată, deoarece compania a încălcat autorizația de zbor care i-a fost acordată', a mai spus Murjatmodjo. El a mai spus că autorizația va fi suspendată până la încheierea anchetei privind prăbușirea aeronavei AirAsia în mare după ce a întâmpinat condiții meteo nefavorabile pe ruta Surabaya-Singapore, pe un culoar de zbor foarte aglomerat.

La bordul aparatului se aflau 155 de indonezieni, trei sud-coreeni, un britanic, un francez, un malaezian și un singaporez, iar echipajul era format din șapte membri. Treizeci de cadavre au fost recuperate până în prezent, în timp ce căutările continuau sâmbătă pentru găsirea altor victime și părți ale aparatului, în special cutiile negre, cruciale pentru anchetă.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Moise)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”