Indonezia: Vaccinurile împotriva COVID-19 vor fi gratuite pentru toată lumea

Indonezia: Vaccinurile împotriva COVID-19 vor fi gratuite pentru toată lumea

Preşedintele indonezian Joko Widodo a anunţat miercuri că vaccinurile împotriva COVID-19 vor fi gratuite pentru toată lumea, în urma criticilor publice primite după un anunţ al guvernului din care reieşea că numeroşi indonezieni vor trebui să plătească pentru vaccin, informează DPA.

Guvernul anunţase anterior că vaccinarea va fi administrată fără niciun cost la doar 30% din populaţia considerată vulnerabilă, citând constrângeri bugetare.

"După ce am primit reacţii din partea publicului şi am recalculat finanţele statului, pot anunţa că vaccinurile anti-COVID-19 vor fi gratuite pentru toată lumea", a precizat Joko într-un briefing de presă online.

Guvernul a fost acuzat că a pus banii înaintea sănătăţii publice după ce a declarat că 70% din 107 milioane de indonezieni cu vârsta cuprinsă între 18-59 de ani care au nevoie de vaccinare vor trebui să plătească vaccinul din propriile buzunare.

Indonezia, a patra cea mai populată ţară din lume, cu o populaţie de 270 de milioane de locuitori, are cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din Asia de Sud-Est.

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus a crescut cu 6.725 miercuri la 636.154, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, iar cel al deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 19.248, după anunţarea a altor 137 peste noapte.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…