INEDIT/Moise, „DEOCHEAT” de Trompetă?

INEDIT/Moise, „DEOCHEAT” de Trompetă?

L-o fi „deocheat” Trompeta pe Moise după ce a miștocărit-o pe Blog pe subiectul transportului gratuit? Pentru că duminică seara Moise Guran a avut parte de o experienta foarte neplacuta in Bucuresti. Masina sa a ramas blocata in Pasajul Poligrafiei, dupa ce acesta a fost inundat in urma ploilor torentiale!

Guran a relatat intreaga istorie pe Facebook . El a intalnit doi oameni extraordinari, un ardelean din Alba si un muncitor de la ADP, pe care i-a declarat „eroii mei din aceasta seara”:

„Gata, dusei masina la VW. Cu platforma, ca nu mai porneste. Normal ca trebuia sa plec cu dusterul de acasa, dar... pe bune, eram in Bucuresti, adica dusterul e mai de ... teren?

Acu am cateva ganduri:

1. Unul bun si dulce pentru taximetristul care mi-a luat fata in pasaj. El a iesit, noi ai din urma lui nu. S-au oprit vreo patru motoare, toate diesel, toate turbo.

2. N-am loc sa ies pe geamul de la masina, deci trebuie sa slabesc.

3. Un domn din Alba, oprit inaintea mea s-a putut da jos din masina fara sa ii intre apa, a impins-o singur pe a lui si mi-a strigat sa nu deschid usa. M-a impins singur si pe mine, apoi impreuna am scos una cate una masinile din pasaj (Poligrafiei). De aiai eram descult in poza anterioara. Dar omul asta din Alba, adevarat, ne-a inspirat s-ar putea spune! Sa-i dea Dumnezeu sanatate. Si sa candideze undeva ca are vocatie de erou si de manager.

4. Dupa vreo ora, un tampit cu o autospeciala de la Apa Nova a blocat un autobuz care iesea din valuri. Urla ca nebunu si-l facea pe ala de la RATB in toate felurile. Am strigat la el sa dea inapoi, dar era prea tarziu, in spatele autobuzului alta tura de turisme a ramas in valuri, cu motorul oprit. Noroc ca cam pluteau si erau mai usor de impins.

5. Pe partea ailalta, un jipan enervat pe turismele blocate in apa a luat-o pe mijloc, pe peluza si a rupt hidrantul (mascat) care alimenteaza stropitorile. Dupa o ora a venit un muncitor de la ADP inarmat cu o lopata. Problema! hidrantul era automat, n-avea robinet, nu se putea inchide decat daca tiai apa pe magistrala. Adica in tot cartierul. Saracul muncitor s-a pus cu talpa pe el si a mesterit un dop, ce era sa faca... De aia va spun... oras de criza, solutii de criza. Dar, inca o data, situatiile speciale nasc eroi. Asta de la ADP si domnul din Alba au fost eroii mei in seara asta.

6. Mindruta cica are aventuri cu barca pe mare. Ce boier! Nu stiu cum face ca rateaza intotdeauna distractia. Halal jurnalist! :)

PS Bagam la cap - dieselul n-are probleme prin apa, cu exceptia aluia turbo. Acu stau cu inima cat un purice si ma rog sa se fi stricat ceva electric, sa nu-mi fi intrat apa in motor ca aliluia motorul.”





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”