Infanteriștii ucraineni, despre programul de pregătire în Marea Britanie: „Mult mai intens decât ne-am fi așteptat”

Infanteriștii ucraineni, despre programul de pregătire în Marea Britanie: „Mult mai intens decât ne-am fi așteptat”

Statul Major Ucrainean a oferit într-o actualizare pe Facebook, duminică, detalii despre programul de pregătire finalizat recent de infanteriștii ucraineni în Marea Britanie, care a durat șase luni, a relatat New Voice of Ukraine.

Kievul a antrenat soldați pentru noi unități de asalt FOTO Profimedia

„Este primul program de antrenament amfibiu furnizat de Marea Britanie Ucrainei, care a culminat cu infanteriștii marini ucraineni planificând și efectuând raiduri atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte”, a transmis Statul Major ucrainean.

Cadeții au trecut printr-un program riguros de cinci săptămâni menit să le dezvolte abilități de rezistență și supraviețuire pe teren, prim ajutor, luptă corp la corp, pregătire fizică și planificarea acțiunilor în cadrul unor scenarii apropiate de realitate.

Mulți dintre cadeții ucraineni aveau alte profesii înainte de invazia rusă, fiind în principal civili fără experiență militară anterioară care s-au oferit voluntari, dar la aceste antrenamente au luat parte și militari care s-au transferat de la alte detașamente ale armatei ucrainene.

Potrivit mărturiei unui infanterist marin ucrainean, instructorii britanici au fost prezenți în permanență, instruindu-i cum să se deplaseze și cum să colaboreze în echipă.

„Pregătirea pe care am primit-o de la infanteriștii marini britanici a fost mult mai intensă decât mă așteptam", a dezvăluit el.

„Am învățat atât de multe și nu m-am așteptat niciodată la lucrurile pe care le-am făcut. Pe tot parcursul antrenamentelor, instructorii britanici au fost alături de noi, arătându-ne cum să ne mișcăm și cum să lucrăm împreună într-o echipă restrânsă - acest lucru va face diferența când ne vom întoarce acasă, în Ucraina”, a precizat el.

De la începutul războiului, peste 20.000 de recruți ai forțelor armate ucrainene au fost instruiți în Regatul Unit în privința abilităților militare de bază, între care tehnici de război în tranșee și în mediul urban, abilități de conducere și pregătire medicală.

Royal Navy a anunțat la 12 august că a finaliza t pregătirea a peste 1.000 de infanteriști marini ucraineni care au fost pregătiți pentru a efectua raiduri și operațiuni complexe.

Ministerul britanic al Apărării a anunțat la 15 iulie că a instruit 18.000 de membri ai serviciilor ucrainene în cadrul programului Interflex.

Armata britanică antrenează o brigadă de elită a forțelor speciale ucrainene pentru a ajuta Ucraina să elibereze Crimeea, ocupată temporar, până la Crăciun, a relatat Sunday Express la 29 iulie, citând surse anonime.

La 9 august, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a demonstrat modul în care militarii ucraineni sunt instruiți în Marea Britanie, exercițiile cuprinzând recrearea plauzibilă a unei situații de luptă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB