Influentul jurnalist american Ben Rothenberg: „Sunt cele mai grave acuzații de dopaj cu care s-a confruntat vreun jucător de tenis de pe locul unu”

Influentul jurnalist american Ben Rothenberg: „Sunt cele mai grave acuzații de dopaj cu care s-a confruntat vreun jucător de tenis de pe locul unu”

Un influent jurnalist american, Ben Rothenberg, specializat în tenis, explică, pe Twitter, acuzațiile aduse lui Halep, dar apreciază că: „Va avea în continuare șansa de a face apel și de a se declara nevinovată, iar noi vom afla mai multe despre această a doua acuzație, dar merită să punem în context faptul că acestea sunt cele mai grave acuzații de dopaj cu care s-a confruntat o jucătoare de tenis numărul unu. Mult mai grave decât Sharapova”.

Jurnalistul consideră că există o legătură importantă între testul antidoping picat de Simona Halep la US Open și neregulile semnalate de ITIA privind pașaportul biologic al sportivei din Constanța, scrie defapt.ro .

Ben Rothenberg a lucrat pentru New York Times și este considerat a fi unul din cei mai influenți jurnaliști specializați în tenis. Pe Twitter are puțin sub 148.000 de urmăritori, iar postarea sa despre Simona Halep are sute de like-uri.

„Sunt cele mai grave acuzații de dopaj”

„Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, care face parte din aceeași categorie de substanțe interzise ca și EPO în lista de substanțe interzise de WADA.

Observăm o mare confuzie în ceea ce privește pașaportul biologic.

În principiu, mai degrabă decât să detecteze o substanță interzisă specifică, este un instrument care măsoară și monitorizează diverși indicatori biologici (cum ar fi numărul de globule roșii din sânge). (…)

Pașaportul biologic este deosebit de important în cazul lui Halep, deoarece substanța la care a fost depistată inițial pozitiv, Roxadustat, face parte din categoria EPO, substanță folosită în dopajul sanguin, cel mai cunoscut de către cicliști.

Pașaportul biologic a fost conceput pentru a monitoriza în primul rând dopajul sanguin”, a scris el, pe Twitter.

Foto: Twitter Ben Rothenberg

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanța interzisă Roxadustat la US Open 2022. Acum, Halep se confruntă cu noi acuzații grave.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o încălcare suplimentară și separată a Programului anti-doping din tenis”, a transmis ITIA.

Halep: „Mă simt neajutorată în fața unei asemenea hărțuiri”

„Mă simt neajutorată în fața unei asemenea hărțuiri și a unei motivații din partea lor să mă găsească vinovată. Încă o dată, toată viața am fost total împotriva oricărei forme de a trișa. Nu se aliniază valorilor mele!

Singurul lucru la care sper în acest moment este să am posibilitatea să beneficiez de independența și imparțialitatea judecătorilor într-un tribunal care îmi va da șansa de a-mi demonstra nevinovăția. Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să îmi prezint cazul la audierea programată la sfârșitul lunii mai, după câteva amânări cauzate de ITIA”, a comentat Halep noile acuzații ale ITIA.

O parte dintre fanii americancei Serena Williams au inițiat o petiție împotriva Simonei Halep și cer retragerea titlului câștigat în 2019 la Wimbledon.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...