Info-BOMBĂ! Colonelul Dumitru Paraschiv, cunoscut ca bărbatul în alb la VIOLENȚELE din 10 august, și-a depus actele de pensionare

Info-BOMBĂ! Colonelul Dumitru Paraschiv, cunoscut ca bărbatul în alb la VIOLENȚELE din 10 august, și-a depus actele de pensionare

Info-BOMBĂ! Colonelul Dumitru Paraschiv, cunoscut ca bărbatul în alb la VIOLENȚELE din 10 august, și-a depus actele de pensionare.
 
Colonelul Dumitru Paraschiv, cunoscut ca bărbatul în alb la violențele din 10 august, și-a depus actele de pensionare, au declarat pentru  G4Media.ro surse din ministerul de interne. Potrivit acestora, Paraschiv ar fi făcut acest gest în semn de nemulțumire față de ministrul de interne. Carmen Dan a transmis pe 22 octombrie președintelui Klaus Iohannis o propunere de înaintare în grad a colonelului Dumitru Paraschiv, comandant al brigăzii speciale de intervenţie Vlad Ţepeş, supranumit ”dirijorul în alb”.

Președintele României, Klaus Iohannis, ar fi decis să amâne înaintarea în grad a colonelului Dumitru Paraschiv până când organele judiciare vor emite un punct de vedere final cu privire la violențele de la protestele din 10 august.

Ministrul Dan a propus avansarea colonelului Paraschiv la gradul de general de brigadă cu o stea, deoarece a dat dovadă de ”un înalt profesionalism, responsabilitate și devotament în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Într-un comunicat transmis Știrilor Pro TV, Administrația Prezidențială precizează faptul că ministrul Carmen Dan își asumă responsabilitatea privind integritatea morală și profesională a ofițerului propus.

”În data de 15 octombrie, ministrul Afacerilor Interne a transmis președintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a gradului de general de brigadă cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin-Răzvan.

Ministrul Afacerilor Interne își fundamentează propunerea pe faptul că ofițerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate și devotament în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a transmis că au fost efectuate verificările necesare, de securitate și de legalitate, și își asumă responsabilitatea privind integritatea morală și profesională a ofițerului propus.” – se arată în comunicat.

Colonelul Cătălin Paraschiv este comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie ″Vlad Țepes″⁣. El i-a coordonat pe militarii care au acţionat cu violenţă pe 10 august 2018 în Piaţa Victoriei şi pe străzile adiacente.

Pentru că la protest nu a fost îmbrăcat în uniformă, ci în alb cu o eşarfă la gât, colonelul Paraschiv a atras atenţia presei şi a protestatarilor. Astfel a ajuns să fie identificat în multe dintre imaginile care surprind acţiunile jandarmilor.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...