Info. Dăncilă a dat afară un diplomat de carieră din MAE și a pus-o în loc pe șefa femeilor PSD Cluj

Info. Dăncilă a dat afară un diplomat de carieră din MAE și a pus-o în loc pe șefa femeilor PSD Cluj. Chiar de ziua femeii, 8 martie 2019, premierul Viorica Dăncilă l-a dat afară din funcția de secretar general al MAE pe Cosmin-George Dinescu, diplomat, și a instalat-o pe Laura Chiorean, șefa femeilor PSD din Cluj și consilier județean.

Conform MAE, "Cosmin-George Dinescu a fost numit în funcția de secretar general la 11 iulie 2016. Este diplomat de carieră, începându-și activitatea în Ministerul Afacerilor Externe în ianuarie 1999, ca atașat în cadrul Direcției Drept Internațional și Tratate. Pe parcursul evoluției sale profesionale, a îndeplinit responsabilități atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât și în serviciul diplomatic exterior. (...)

Pentru rezultate obținute în activitatea diplomatică, i-au fost conferite Ordinul Meritul Diplomatic, în rang de cavaler (2007) și Ordinal Național Serviciul Credincios, în rang de cavaler (2009) și ofițer (2013). În 2016 i-a fost acordat, de către președintele  Republicii Croația,  Ordinul Național Prințul Branimir cu colan, dezvăluie Newsweek România.

A absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice (1998) şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti (2000). Deţine un masterat în antropologie socială şi dezvoltare regională (2002), precum şi un doctorat în ştiinţe juridice, obţinut la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti (2013).

Vorbește limbile engleză, franceză, spaniolă (fluent) și croată (satisfăcător)."

Totuși, limba "croată (satisfăcător)", pe lângă celelalte mențiuni din CV, nu a fost suficientă și Dinescu a fost dat afară pe 8 martie prin decizie a Vioricăi Dăncilă.

În locul diplomatului a fost montată avocata clujeană Laura Chiorean, întâmplător și șefă a femeilor pesediste din localitate, dar și membră a Consiliului Județean Cluj.

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documente


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?