Info. Dăncilă a dat afară un diplomat de carieră din MAE și a pus-o în loc pe șefa femeilor PSD Cluj

Info. Dăncilă a dat afară un diplomat de carieră din MAE și a pus-o în loc pe șefa femeilor PSD Cluj. Chiar de ziua femeii, 8 martie 2019, premierul Viorica Dăncilă l-a dat afară din funcția de secretar general al MAE pe Cosmin-George Dinescu, diplomat, și a instalat-o pe Laura Chiorean, șefa femeilor PSD din Cluj și consilier județean.

Conform MAE, "Cosmin-George Dinescu a fost numit în funcția de secretar general la 11 iulie 2016. Este diplomat de carieră, începându-și activitatea în Ministerul Afacerilor Externe în ianuarie 1999, ca atașat în cadrul Direcției Drept Internațional și Tratate. Pe parcursul evoluției sale profesionale, a îndeplinit responsabilități atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât și în serviciul diplomatic exterior. (...)

Pentru rezultate obținute în activitatea diplomatică, i-au fost conferite Ordinul Meritul Diplomatic, în rang de cavaler (2007) și Ordinal Național Serviciul Credincios, în rang de cavaler (2009) și ofițer (2013). În 2016 i-a fost acordat, de către președintele  Republicii Croația,  Ordinul Național Prințul Branimir cu colan, dezvăluie Newsweek România.

A absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice (1998) şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti (2000). Deţine un masterat în antropologie socială şi dezvoltare regională (2002), precum şi un doctorat în ştiinţe juridice, obţinut la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti (2013).

Vorbește limbile engleză, franceză, spaniolă (fluent) și croată (satisfăcător)."

Totuși, limba "croată (satisfăcător)", pe lângă celelalte mențiuni din CV, nu a fost suficientă și Dinescu a fost dat afară pe 8 martie prin decizie a Vioricăi Dăncilă.

În locul diplomatului a fost montată avocata clujeană Laura Chiorean, întâmplător și șefă a femeilor pesediste din localitate, dar și membră a Consiliului Județean Cluj.

Galerie foto și documente


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze