Info. Dosarul de la DNA al Fiolei este pentru luare de mită! Amănunte INCENDIARE!

Info. Dosarul de la DNA al Fiolei este pentru luare de mită! Amănunte INCENDIARE!

Info. Dosarul de la DNA al Fiolei este pentru luare de mită! Apar informații noi privind noul dosar pe care ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, l-ar avea la DNA. Conform jurnaliștilor de la Lumea Politică , procurorii DNA ar investiga felul în care firma de pază Protect NPG câștiga contracte cu statul și, mai ales felul în care circulau banii în interiorul firmei.

"În timp au existat o mulțime de voci care au contestat licitațiile spunând faptul că sunt câștigate sub prețul real al pieței, iar astfel de oferte pot fi susținute economic numai prin neplata taxelor.

O serie de înregistrări realizate de o tânără ar putea atesta ideea că afaceristul Cătălin Găgeatu, cel care controlează firma PROTECT NPG, plătea sume de bani pentru partid. De asemenea, există informația neconfirmată că printre documentele puse la dispoziția procurorilor s-ar afla și un contract fictiv de închiriere între firma lui Găgeatu și firma unui alt politician important din PSD.

Procurorii suspectează faptul că banii din acel contract ar fi reprezentat „mita” plătită Olguței Vasilescu", scrie sursa citată.

Articolul publicat de  Lumea Politică:

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a ieșit ieri, 24 septembrie 2018, într-o emisiune la Antena 3 cu o serie de declarații șocante. Lumea Politică vă prezintă în exclusivitate povestea din spatele vorbelor spuse de social-democrată.

Cuvintele Olguței

„Există un denunţ că nu am asfaltat strada unui cetăţean care şi-a construit casa în câmp. Pentru asta probabil voi fi chemată în perioada următoare ca să dau declaraţie, toată presa o să vină să vadă corupta de la PSD care, iată, nu a asfaltat strada omului dar până o să afel că nu i-am asfaltat strada şi o să vadă că e un act de corupţie. Am informaţii pentru că am vorbit cu un procuror care mi-a spus că mai are nişte dosare în lucru printre care şi ăsta. Toate speţele sunt absolut idioate” a spus Ministrul Muncii la Antena 3.

Ea a continuat acuzațiile la adresa anchetatorilor „A fost pusă în mişcare o maşinărie infernală. Am fost interceptată şase luni de zile. Am avut inclusiv localizare prin GPS (…) Am aflat de la un amic, care lucrează într-o instituţie de forţă a statului român, că a fost chemat la serviciu după ce eu am fost eliberată şi am făcut întâlnirea cu alegătorii în centrul Craiovei. I s-a reproşat că pe imagini apărea mama lui şi asta însemna că el ascunde ceva. Vă daţi seama ce poliţie politică a fost în ţara asta şi încă nu s-a terminat”.

„Ca să mă urmărească cu maşina trebuia să aibă la dispoziţie patru maşini, ca să nu îţi dai seama. Au fost cel puţin 12 oameni numai pe filajul cu maşina, plus persoanele care făceau stenogramele după ce făceam eu în dormitor, în primărie”, a povestit Olguța Vasilescu.

În momentul în care povestea toate aceste întâmplări, fostul primar al Craiovei creea impresia unui om hăituit care nu mai are ce să piardă și se pregătește de „luptă”.

Un dosar ratat în trecut

Nu este prima dată când Olguța Vasilescu se ia la trântă cu procurorii. În martie 2016 Direcția Națională Anticorupție anunța că a pus în mișcare urmărirea penală împotriva Olguței Vasilescu. „Cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, desfăşurată în anul 2012, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic.” se arăta în comunicatul oficial.

„În cadrul „donațiilor” estimate la 135.907 euro, care au constat în realizarea de materiale electorale şi susţinerea de spectacole, inculpata Vasilescu Lia Olguța a primit de la un om de afaceri, ca urmare a exercitării influenţei sale politice, suma de 25.000 euro pentru plata concertului susţinut de un artist străin, bani pe care i-a remis cash (plus încă 25.000 euro, a căror provenienţă nu este stabilită), în preziua concertului din 14.05.2012, unei persoane organizator evenimente. Aceasta din urmă a achitat suma totală de 50.000 euro staff-ului artistului respectiv, conform contractului depus la dosarul cauzei. Prin această activitate, inculpata Vasilescu Lia Olguţa a folosit suma respectivă cunoscând că provine din săvârşirea unei infracţiuni.” mai spuneau procurorii.

În final, Olguța Vasilescu a reușit să înlăture majoritatea probelor strânse de DNA în respectivul dosar, iar acesta a fost retrimis spre refacerea cercetării penale de către judecători.

Dosar nou pentru Olguța Vasilescu

Informațiile prezentate de către ministrul muncii au fost confirmate pentru Lumea Politică de surse din justiție. Cu toate acestea, nu am reușit să obținem detalii despre dosarul legat de asfaltarea unei străzi.

Sursele noastre susțin faptul că noua plângere care o vizează pe Lia Olguța Vasilescu are legătură cu o potențială mită primită de aceasta prin intermediari de la o firmă de pază care are mai multe contracte cu o serie lungă de instituții ale statului.

NPG campioana licitațiilor publice

Protect NPG a fost fondată în 2011 de către Mihai Bechet, Cornelia Liliana Perișoreanu (soția unui ofițer de rang înalt din Serviciul de Protecție și Pază) și Ileana Mădălina Găgeatu (soția lui Cătălin Găgeatu).

Firma a câștigat 34 de contracte publice de achiziții, toate fiind atribuite direct. Ultimul contract fiind în 10 aprilie 2017. Consiliul Județean Dolj, Prefectura Dolj și mai multe entități subordonate Primăriei Craiova au semnat contracte cu NPG Pază din 2012 până în 2017.

În tot acest timp Protect NPG Intervenții altă firmă deținută de Cătălin Găgeatu și soția sa Ileana Mădălina câștiga la rândul ei contracte bănoase cu statul. Din 2015 și până în prezent,această societate a câștigat 85 de proceduri prin cumpărare directă, numai 2 licitații deschise și a primit un contract în baza unei cereri de ofertă.

La rândul ei, Protect NPG Pază, o a treia societate din familia Găgeatu a pus mâna pe alte 54 de contracte publice. De asemenea acestea au fost atribuite cu precădere prin cumpărare directă. La fel ca și în cazul celorlalte companii ale familiei Găgeatu, și aceasta a gravitat în jurul Primăriei Craiova și a instituțiilor subordonate.

Aproape toate participările la proceduri directe s-au soldat cu niște contracte pentru firmă. Din 52 de participări în 48 de cazuri a primit contracte. Din 13 licitații, NPG a primit numai 3 contracte.

Cel mai vehement scandal în care a fost implicată una dintre firmele de pază din grupul NPG a fost în mai 2018 când a câștigat o licitație de 600.000 de euro pentru paza Universității din Craiova deși, susțin alți competitori, nu ar fi îndeplinit criteriile tehnice.

Firma lui Găgeatu asigură și paza stadionului Ion Oblemenco unde au fost semnalate mai multe scandaluri în care agenții NPG au reprimat suporterii care au adus injurii Olguței Vasilescu sau PSD.

Femeia din spatele dosarului

Succesul din spateleafacerilor lui Găgeatu stătea în relația apropiată pe care se spunea că acesta o avea cu Lia Olguța Vasilescu. Totodată, prezența unui ofier SPP, Perișoreanu în structura acționariatului NPG și misterul provenienței literei „N” din denumirea firmei a făcut ca vreme de mai mulți ani afacerile să prospere.

La un moment dat în afacerile și viața lui Găgeatu a intrat o anume Iana Denisa Ileana, o fată care la 21 de ani devenea asociată cu Cătălin Găgeatu într-o nouă societate comercială NPG Fire SRL. Surprinzător este faptul că tânăra Denisa Iana era și administrator al firmei.

Un an mai târziu ea este împuternicită să facă toate diligențele pentru ca Ileana Găgeatu să părăsească Protect NPG Intervenții în 2017. Tot atunci, Denisa Iana părea o militantă a PSD și dădea share pe Facebook la postările Olguței Vasilescu.

Tânăra avea o poziție importantă în afacerile lui Găgeatu, angaja agenții de pază și se ocupa de bunul mers al lucrurilor din firmele acestuia. La un moment dat s-a produs o ruptură, iar fata a plecat cu o serie de documente și înregistrări audio.

Obiectul dosarului

Toate aceste documente au ajuns în fața procurorilor DNA și ele conțin informații importante despre felul în care grupul NPG câștiga contracte cu statul și, mai ales felul în care circulau banii în interiorul firmei.

În timp au existat o mulțime de voci care au contestat licitațiile spunând faptul că sunt câștigate sub prețul real al pieței, iar astfel de oferte pot fi susținute economic numai prin neplata taxelor.

Legătura cu Olguța Vasilescu

Surse din justiție au confirmat pentru Lumea Politică faptul că o serie de înregistrări realizată de Denisa Iana ar putea susține ideea că afaceristul Cătălin Găgeatu plătea sume de bani pentru partid. De asemenea, există informația neconfirmată că printre documentele puse la dispoziția procurorilor s-ar afla și un contract fictiv de închiriere între firma lui Găgeatu și firma unui alt politician important din PSD.

Procurorii suspectează faptul că banii din acel contract ar fi reprezentat „mita” plătită Olguței Vasilescu de către Cătălin Găgeatu.

Anchetă complicată

În momentul de față înregistrările puse la dispoziția procurorilor conțin vocea lui Găgeatu, iar pentru ca DNA să nu sufere o nouă înfrângere în fața Ministrului Muncii este nevoie de o declarație a acestuia care să confirme probele.

Nu știm dacă Olguța a fost deja audiată în acest dosar dar declarațiile ei de la Antena 3 arată că este iminentă o acțiune a procurorilor în zilele care urmează.

În dosar va fi audiat și un alt afacerist despre care procurorii suspectează faptul că ar fi colectat mita pentru ministru. Acest afacerist este soțul unei deputate PSD, iar ancheta procurorilor vizează exact un contract între firma acestuia și una dintre firmele lui Găgeatu. Se pare că prin respectivul contract se închiria un imobil care nu aparținea firmei care încasa banii, motiv pentru care anchetatorii au tras concluzia că este vorba despre o plată fictivă.

Tot pentru a proba implicarea Olguței Vasilescu, procurorii au nevoie și de declarația celuilalt afacerist implicat.

 
 







Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”