Info. Iohannis și-a dat acordul pentru schimbarea lui Orban de la șefia PNL. Negocieri avansate cu Tăriceanu. Asistăm la o sinucidere politică?

Info. Iohannis și-a dat acordul pentru schimbarea lui Orban de la șefia PNL. Negocieri avansate cu Tăriceanu. Asistăm la o sinucidere politică?

Da, zilele lui Ludovic Orban în fruntea PNL sunt numărate, spun surse din interior. Procesul de înlăturare a lui Orban a intrat în faza de urgență mai ales după ce Klaus Iohannis și-a dat acordul. Și, mai ales, spun aceleași surse, după ce negocierile cu Călin Popescu Tăriceanu ar fi intrat într-o fază de siguranță.

Practic, pentru o prezumtivă majoritate parlamentară care să dea jos, la începutul lunii septembrie, Guvernul Dăncilă, Klaus Iohannis dinamitează PNL. Un PNL fără Orban este condiția-cheie pusă de Tăriceanu.

Ca și în 2015, când s-a aliat cu Dragnea deși Parlamentul ar fi votat orice premier și guvern ar fi propus președintele, după tragedia de la Colectiv, președintele joacă o nouă carte riscantă.

Care ar putea însemna, în cazul unui eșec, sinuciderea sa politică. Bine, dacă poate fi succes faptul că Iohannis și Tăriceanu ar urma să meargă, în 2019, de mână în campania electorală de la prezidențiale...


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 Informație / PSD, la un pas de scindare. Dăncilă și o mare parte dintre fidelii lui Dragnea vor părăsi partidul

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion