Info. Iohannis și-a dat acordul pentru schimbarea lui Orban de la șefia PNL. Negocieri avansate cu Tăriceanu. Asistăm la o sinucidere politică?

Info. Iohannis și-a dat acordul pentru schimbarea lui Orban de la șefia PNL. Negocieri avansate cu Tăriceanu. Asistăm la o sinucidere politică?

Da, zilele lui Ludovic Orban în fruntea PNL sunt numărate, spun surse din interior. Procesul de înlăturare a lui Orban a intrat în faza de urgență mai ales după ce Klaus Iohannis și-a dat acordul. Și, mai ales, spun aceleași surse, după ce negocierile cu Călin Popescu Tăriceanu ar fi intrat într-o fază de siguranță.

Practic, pentru o prezumtivă majoritate parlamentară care să dea jos, la începutul lunii septembrie, Guvernul Dăncilă, Klaus Iohannis dinamitează PNL. Un PNL fără Orban este condiția-cheie pusă de Tăriceanu.

Ca și în 2015, când s-a aliat cu Dragnea deși Parlamentul ar fi votat orice premier și guvern ar fi propus președintele, după tragedia de la Colectiv, președintele joacă o nouă carte riscantă.

Care ar putea însemna, în cazul unui eșec, sinuciderea sa politică. Bine, dacă poate fi succes faptul că Iohannis și Tăriceanu ar urma să meargă, în 2019, de mână în campania electorală de la prezidențiale...


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

2 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

3 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

4 Primul semnal din USR. Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la alegerile interne: „Nu știu ce va face …

5 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultatele turului I al prezidențialelor în fiecare localitate din România

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!