Info. Toader vrea s-o dea afară din DNA pe procuroarea care-l anchetează pe Dragnea în dosarul de grup infracțional organizat

Info. Toader vrea s-o dea afară din DNA pe procuroarea care-l anchetează pe Dragnea în dosarul de grup infracțional organizat

Info. Toader vrea s-o dea afară din DNA pe procuroarea care-l anchetează pe Dragnea în dosarul de grup infracțional organizat. Toader a anunţat la Antena 3 că la DNA vor începe epurări în baza noii legi privind organizarea judiciară, intrată recent în vigoare. În acest caz se află procuroarea Alexandra Lăncrănjan, cea care instrumentează cazul Tel Drum în care liderul PSD Liviu Dragnea este pus sub acuzare pentru 5 infracţiuni. Conform G4Media.ro , în aceeași situație se află și procuroarea Mihaela Beldie, care a instrumentat dosarul Belina.

Potrivit ministrului, procurorii DNA care nu au 8 ani vechime în profesie, aşa cum cere noua lege, ar putea părăsi Parchetul anticorupţie.

“Mulţi dintre procurorii DNA trebuie trimişi înapoi la structurile de unde au fost aduşi, pentru că ei nu au îndeplinit cerinţele legii. Nu poţi să iei procurori de la o judecătorie şi să îl duci la DNA. Nu au experienţă profesională, nu au experienţă de viaţă. Dacă legea ne cere o anumită vechime, nu au decât să se ducă înapoi şi să selectăm pe alţii”, a declarat Tudorel Toader.

Într-adevăr, potrivit legii 207/2018 de modificare a legii 304/2004 privind organizarea judiciară,

“art. 87 alin. (2): “Pentru a fi numiţi în cadrul DNA, procurorii trebuie să nu fi fost sancţionati disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, o vechime de cel puţin 8 ani în funcţia de procuror sau judecător şi să fi fost declaraţi admişi în urma unui concurs în faţa Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.”

În acest caz se află procuroarea Alexandra Lăncrănjan, cea care instrumentează cazul Tel Drum în care liderul PSD Liviu Dragnea este pus sub acuzare pentru 5 infracţiuni. Procuroarea Lăncrănjan împlineşte 8 ani de vechime în profesie abia în octombrie acest an. Ea a fost transferată la DNA de la Parchetul Judecătoriei sectorului 2. La fel şi procuroarea Mihaela Beldie, care a instrumentat dosarul Belina.

Ce nu spune Tudorel Toader. Aceeaşi lege spune însă câteva articole mai jos că:

“art. V. Procurorii care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, sunt numiţi în funcţie în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie rămân în funcţiile pe care le îndeplinesc în cadrul acestor structuri”.

Prin urmare, chiar legea invocată de ministru îl contrazice pe Tudorel Toader.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”