Infografic ​Cum e distribuită averea lumii

Infografic ​Cum e distribuită averea lumii

Statele Unite are în continuare cea mai mare ”cotă de piață” atunci când vine vorba de averea întregii lumi; în SUA se află aproape 30% din bogăția mondială, potrivit unui raport al bancherilor de la Credit Suisse citat de  Barry Ritholtz . Raportul Credit Suisse  poate fi citit aici . Imediat după SUA și nu foarte departe de americani se află China, Germania și Japonia.


Dar această medie este oarecum înșelătoare. De pilă, arată raportul bancherilor elvețieni, numătul celor mai bogați 10% chinezi îl depășește pe cel al celor mai bogați 10% americani.
Iată ce mai spune Credit Suisse:
„SUA, China și Europa au contribuit cel mai mult la creșterea avuției globale, cu 3,8 trilioane USD, 1,9 trilioane USD și respectiv 1,1 trilioane USD. Raportul din acest an oferă și o imagine în profunzime a ceea ce s-a petrecut cu bogățiile în secolul XXI. În timp ce secolul a început cu o „epocă de aur” a creării de avere, aceasta a frânat puternic în timpul crizei financiare și nu a revenit încă la nivelul de dinainte”.

Raportul Credit Suisse  poate fi citit aici .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale