Informație-BOMBĂ! Noul șef DIICOT este amic și a fost coleg de an cu controversatul general SRI Dumitru Dumbravă! Amănunte INCENDIARE!

Informație-BOMBĂ! Noul șef DIICOT este amic și a fost coleg de an cu controversatul general SRI Dumitru Dumbravă! Amănunte INCENDIARE!

 Informație-bombă! Noul șef DIICOT este amic și a fost coleg de an cu controversatul general SRI Dumitru Dumbravă! Bănila: E vreo problemă? Am fost coleg de an cu alți 200 de inși

 Procurorul Felix Bănilă, numit luni șef la DIICOT la propunerea ministrului Tudorel Toader, a absolvit Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași în 1996 și a fost coleg de an cu Dumitru Dumbravă, actualul secretar general al SRI, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Cei doi l-ar fi avut ca profesor de drept penal pe actualul ministru al Justiției Tudorel Toader. Potrivit surselor citate, Bănilă a rămas în relații amicale cu generalul Dumbravă, sunt prieteni.

“E vreo problemă?”, a declarat pentru G4Media.ro noul șef DIICOT Felix Bănilă, fără să nege informația, dar și fără să dea detalii. “Am fost colegi de an, da. Dacă verificați CV-urile noastre, veți vedea că am absolvit amândoi în 1996. Am fost coleg de an cu alți 200 de inși”, a declarat Felix Bănilă.

În proiectul de management, procurorul Bănilă a scris că vrea să îmbunătățească colaborarea dintre DIICOT și SRI.

Șeful statului Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de numire a lui Felix Bănilă ca șef al DIICOT după aproape 2 luni de așteptare. De subliniat că Bănilă a primit avizul Secției pentru procurori a CSM cu majoritate de voturi, după o prestație slabă la interviul în fața CSM.

Generalul Dumitru Dumbravă a devenit o figură controversată după ce a declarat într-un interviu pentru juridice.ro că Justiția e “câmp tactic” pentru serviciile secrete. Dumbravă a fost șeful Direcției juridice a SRI pe vremea lui George Maior și Florian Coldea, o poziție operativă care îi permitea să cunoască toate informările serviciului trimise către beneficiarii legali întrucât Direcția juridică dă avizul de legalitate pentru notele informative care ies din serviciu.

Acum, Dumbravă este secretar general al SRI, a 6-a poziție ca ierarhie în cadrul serviciului secret. În anii 90, generalul a fost jurnalist la Evenimentul Zilei și apoi, pentru scurt timp, procuror.

Dumitru Dumbravă este acum în mijlocul unui scandal de plagiat, fiind acuzat de jurnalista de investigații Emilia Șercan că și-a plagiat teza de doctorat.
 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Foarte interesant! / Nicio ieșire, pe micul ecran, a unui ex-șef de serviciu de informații nu este întâmplătoare…

3 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...

4 LARICS / Ungaria trage preşul de sub picioarele României

5 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!