Informație/Cum va arăta guvernul dacă PNL dă premierul

Informație/Cum va arăta guvernul dacă PNL dă premierul

Dacă viitorul premier va fi de la PNL, atunci PSD va lua ministerele cu cele mai mari bugete – Transporturile, Finanțele și Economia, dar și postul de secretar general al guvernului. Aceasta este înțelegerea la care au ajuns sâmbătă seară liderii celor trei partide de coaliție, potrivit surselor G4Media.ro.

UDMR iși păstrează Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului (care va fi, probabil, despărțit de Ministerul Pădurilor și Apelor care va merge la PNL), potrivit surselor citate.

PNL va rămâne cu Ministerul Fondurilor Europene, cu Ministerul Justiției, Ministerul de Interne și Ministerul de Externe, spre nemulțumirea multora dintre liderii partidului, care își doreau și un alt minister puternic din punct de vedere al bugetului.

PSD ar urma să preia și Ministerul Apărării, iar Vasile Dâncu va fi vicepremier fără portofoliu.

Liderii PSD, PNL și UDMR au agreat sâmbătă seară două formule de guvern – una cu premier PSD și alta cu premier PNL, urmând ca duminică să agreeze o formulă finală cu care să mergă la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, după cum au anunțat toți cei trei lideri de partid.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”