Informație/Dragnea ar fi scos din țară, începând din 2012, peste 375 milioane de euro! Pe numele cui sunt banii și de ce a tăbărât pe Kovesi

Informație/Dragnea ar fi scos din țară, începând din 2012, peste 375 milioane de euro! Pe numele cui sunt banii și de ce a tăbărât pe Kovesi

Informație/Dragnea ar fi scos din țară, începând din 2012, peste 375 milioane de euro! Pe numele cui sunt banii și de ce a tăbărât pe Kovesi.

Cea mai mare parte a banilor ar fi pe numele băiatului. Și sunt în bănci din paradisuri fiscale. Conform surselor din piață, decizia Departamentului de Stat al SUA de a-i include pe copii pe lista de interdicții alături de tatăl lor are legătură cu aceste aspecte financiare și cu tentativele de a cumpăra bunăvoința unor oficiali americani. De remarcat, spun cunoscătorii, că toți trei sunt considerați chiar de Mike Pompeo, secretarul american de Stat, drept persoane implicate în „acte semnificative de corupție”.

Mai mult, începe să se confirme informația că procurorii DNA, sub conducerea Laurei Codruța Kovesi, dăduseră de urma unor sume de bani și începuseră demersuri pentru a bloca acești bani. Aceasta ar fi fost miza uriașă a eliminării lui Kovesi din fruntea DNA, dar și a tentativei grosolane de a-i bloca accesul la funcția de procuror-șef al Parchetului European, poziție din care poate să continue investigațiile!

-----------

 Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi au interdicție de intrare în SUA din cauza implicării în acte de corupție! Comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

 Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi, Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea au interdicție de intrare în SUA din cauza implicării în acte de corupție, arată un comunicat oficial al Departamentul de Stat al SUA. Dragnea și cei doi copii săi au fost desemnați chiar de Mike Pompeo, secretarul american de Stat, drept persoane implicate în ”acte semnificative de corupție”.

 ”Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că SUA sunt angajate să susțină lupta anti-corupție și susținerea statului de drept din România”, se mai arată în comunicatul oficial al Departamentului de Stat din SUA.

Astfel de desemnări din partea administrației americane sunt însoțite, de obicei, și de măsuri precum înghețarea conturilor din SUA, dar comunicatul Departamentului de Stat nu menționează astfel de măsuri.

Comunicatul oficial al Departamentului de Stat ( sursa ):

Secretary Michael R. Pompeo is publicly designating the former Speaker of the Romanian Chamber of Deputies, Liviu Nicolae Dragnea, due to his involvement in significant corruption. This designation is made under Section 7031(c) of the Department of State, Foreign Operations, and Related Programs Appropriations Act, 2019 (Div. F, P.L. 116-6). Section 7031(c) provides that, in cases where the Secretary of State has credible information that officials of foreign governments have been involved in significant corruption, those individuals and their immediate family members are ineligible for entry into the United States.

The law also requires the Secretary of State to publicly or privately designate such officials and their immediate family members. In addition to the designation of Mr. Dragnea, the Secretary is also publicly designating Mr. Dragnea’s two children, Valentin Ştefan Dragnea and Maria Alexandra Dragnea.

Today’s action sends a strong signal that the United States is committed to fighting corruption and supporting the rule of law in Romania.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…