Informație/La mijlocul lunii septembrie România ar putea înregistra aproape 2000 de cazuri pe zi și peste 1000 de pacienți în ATI

Informație/La mijlocul lunii septembrie România ar putea înregistra aproape 2000 de cazuri pe zi și peste 1000 de pacienți în ATI

„Dacă ne menținem pe același trend, până în 14 septembrie e posibil să ajungem la 1.880 de cazuri noi pe zi și de 1.149 de pacienți în Terapie Intensivă. Deci, nu e de glumit cu lucrurile astea. Oamenii trebuie să înțeleagă că acest virus te sancționează.”, a afirmat Emilian Popovic la Europa FM.

Medicul epidemiolog atrage atenția că nu trebuie să ne culcăm pe o ureche crezând că vara virusul se transmite mai greu.

„La 37 de grade Celsius sau mai mult, deci nu la 32-34 -35, la 37 sau mai mult, în mediul extern, virusul își scade semnificativ transmisibilitatea. Dar asta ce înseamnă? Ca el să fie în mediu extern, nu să fie în organismul uman. Ori dacă el se transmite de la om la om, el nu este în mediu extern, este în mediu intern și este protejat”, a precizat Emilian Popovici.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 Date și amănunte care dau fiori...

4 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

5 Studiu britanic care dă de gândit: Persoanele care au avut COVID-19 pot avea imunitate cel puțin cinci luni, d…