„Informații clasificate”/Documentele publice care indicau boala lui Putin au dispărut

„Informații clasificate”/Documentele publice care indicau boala lui Putin au dispărut

Contractele dintre Spitalul Clinic Central și Clinica Medicală a Biroului președintelui Federației Ruse, prin care jurnaliștii au aflat că Vladimir Putin era supravegheat de un oncolog, au dispărut.

Documentele puteau fi găsite pe site-ul de achiziții publice al Rusiei. Datele ar fi dispărut cel mai devreme în septembrie 2022, potrivit Nastoyashee Vremya .

Jurnaliștii au remarcat că documentele nu pot fi găsite, iar atunci când se accesează pagina prin link direct, apare un mesaj care spune că "registrul de contracte a fost modificat la informațiile despre contract; informațiile și documentele nu trebuie plasate pe site-ul oficial de achiziții publice".

În noiembrie 2022, autoritățile ruse au clasificat o serie de achiziții de stat, în special pentru a asigura activitățile misiunilor diplomatice, ale FSB și ale Serviciului de Informații Externe, precum și pentru a se pregăti pentru mobilizare.

Sistema, un proiect de investigație al Nastoiașe Vremia și Radio Liberty, a cerut Spitalului Clinic Central să comenteze secretizarea achizițiilor, dar nu a primit un răspuns până la momentul publicării.

Spitalul Clinic Central oferă servicii medicale pentru VIP-urile Rusiei.

În aprilie 2022, publicația Proyect a publicat o investigație despre medicii de la Spitalul Clinic Central care îl însoțesc în mod regulat pe Vladimir Putin în călătoriile prin Rusia.

Jurnaliștii au analizat datele privind achizițiile de stat și au aflat că, de cele mai multe ori, Putin este însoțit de un chirurg specializat în cancer tiroidian și ORL.

De asemenea, s-a observat că președintele a fost însoțit în diverse călătorii de 6 până la 13 specialiști.

Judecând după achizițiile publicate înainte de clasificare, în 2022 medicii de la Spitalul Clinic Central au continuat să-l însoțească pe Putin.

Jurnaliștii au găsit contracte pentru cazarea lucrătorilor medicali în casa de odihnă Valdai din apropierea reședinței lui Putin din regiunea Novgorod, precum și în sanatoriile Dagomis, Soci și Rus.

În același timp, publicația notează că în ianuarie 2020, pentru prima dată după mai mulți ani, nu a fost încheiat un contract pentru cazarea medicilor în hotelurile din stațiunea de schi Laura din Soci.

Jurnaliștii consideră că acest lucru poate indica faptul că Putin a încetat să mai viziteze această stațiune.

În iunie 2022, presa a relatat că Putin a urmat un tratament pentru o formă avansată de cancer.

De asemenea, s-a raportat că Centrul Principal de Frecvențe Radio monitorizează cu atenție toate publicațiile din mass-media și rețelele sociale despre presupusa "stare critică de sănătate" a președintelui rus.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…