Informații din „minunata lume nouă”

Informații din „minunata lume nouă”

Compania Meta fondată și condusă de Mark Zuckerberg a scos la bătaie oferte în valoare de sute de milioane de dolari pentru a atrage cercetători de top din domeniul inteligenței artificiale (A.I.), însă Benjamin Mann, unul dintre fondatorii startup-ului de A.I. Anthropic, afirmă că nici contractele astronomice nu i-au convins pe angajații săi să meargă să lucreze pentru „Zuck”, relatează Business Insider .

Deși alte startup-uri de A.I. au pierdut membri esențiali ai echipelor lor în fața unor oferte salariale uriașe, Mann a afirmat în ultimul episod al „ Lenny’s Podcast ”, publicat duminică, că pentru angajații Anthropic alegerea nu este una grea.

„Cred că am fost poate mult mai puțin afectați decât multe alte companii din domeniu, pentru că oamenii de aici sunt foarte orientați spre misiune”, a spus el. „Primesc aceste oferte și apoi își spun: «Ei bine, desigur că nu plec, pentru că cel mai bun scenariu la Meta este că facem bani, iar cel mai bun scenariu la Anthropic este că influențăm viitorul umanității»”, a adăugat Mann.

Comentariile sale vin în contextul în care Anthropic a devenit unul dintre cei mai mari jucători în domeniul inteligenței artificiale, în pofida faptului că a fost creată tocmai cu scopul dezvoltării acesteia în condiții cât mai sigure. Mann a mai spus că el și alți lideri au părăsit în 2020 OpenAI, compania care a creat ChatGPT, pentru a înființa Anthropic deoarece „siguranța nu era o prioritate de top acolo.”

Un fost cercetător de la OpenAI a declarat pentru revista Fortune anul trecut că aproape jumătate din echipa de siguranță a OpenAI a plecat din companie.

Sumele astronomice oferite unor ingineri de top din domeniul A.I.

Deși Mann nu a numit direct sumele oferite de Meta angajaților Anthropic pe care a dorit să îi atragă, presa specializată pe domeniul tech și afaceri a scris în ultima perioadă că este vorba în unele cazuri de sute de milioane de dolari.

„Sunt destul de sigur că e real”, a spus însă Mann, referindu-se la primele de semnare în valoare de 100 de milioane de dolari oferite de Meta unor ingineri specializați în inteligența artificială.

„Să plătești unor indivizi câte 100 de milioane de dolari pentru un pachet pe patru ani este, de fapt, destul de ieftin comparativ cu valoarea pe care o creează pentru afacere”, a spus el. „Suntem pur și simplu într-o perioadă fără precedent în ceea ce privește creșterea și lucrurile doar vor deveni mai nebunești”, a adăugat el.

Wired , unul dintre cele mai cunoscute site-uri specializate în industria tech, a scris la începutul acestei luni că în unele cazuri ofertele făcute de Meta pentru a atrage angajații altor companii se ridică la 300 de milioane de dolari, pentru contracte pe patru ani, din care o sută de milioane sunt plătiți în primul an.

Mann a mai spus că nu îi judecă pe cei care acceptă astfel de „oferte uriașe”. „Alți oameni au circumstanțe de viață diferite”, a subliniat el.

Război de recrutări între companiile de top din Silicon Valley

Comentariile lui Mann vin în contextul în care giganți tech precum Meta și OpenAI au pornit un veritabil război pentru talente, oferind sume enorme cercetătorilor de top din domeniul A.I.

Publicația Business Insider a notat anterior că „Big Tech” a plătit întotdeauna sume mari pentru talente de elită, însă că frenezia actuală de angajări în domeniul A.I. a dus lucrurile la un cu totul alt nivel.

Totul a început când Meta l-a recrutat anul acesta pe CEO-ul Scale, Alexandr Wang, în cadrul unei înțelegeri de 14,3 miliarde de dolari pentru a prelua 49% din compania acestuia. Apoi, Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a declarat că Meta a încercat să îi „fure” cei mai buni angajați oferindu-le bonusuri de semnare de 100 de milioane de dolari. Meta i-a răspuns acestuia, susținând că bonusurile nu sunt chiar atât de generoase.

Mark Zuckerberg a anunțat luna trecută că Wang va co-conduce o nouă unitate dedicată dezvoltării „superinteligenței”, împreună cu șase cercetători de top de la OpenAI.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cui îi rămâne averea de 250 de milioane de euro a lui Felix Baumgartner, iubitul Mihaelei Rădulescu

2 Se întoarce roata? / Haos la Moscova după atacurile majore ale dronelor ucrainene

3 Foarte interesante amănunte...O vastă conspirație îl prinde din urmă pe Trump...

4 BREAKING Foarte grav!!! / Patru avioane ucrainene au intrat în spațiul României, în apropiere de zona Maramureș-Suceava / România a ridicat două avioane F…

5 Informații din „minunata lume nouă”