INFP după cutremurul de 5.7: E o surpriză că s-a activat această zonă

INFP după cutremurul de 5.7: E o surpriză că s-a activat această zonă

Risc Seismic

Reprezentanții Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP) apreciază ca fiind o surpriză producerea cutremurelor în judeţul Gorj.

Raed Arafat

„E o zonă în care s-au produs foarte rar cutremure și cu magnitudini de 1-3 grade. Pentru noi e o surpriză că s-a activat această zonă. În 1943 a mai fost acolo un cutremur de 5 grade”, a precizat Constantin Ionescu, drectorul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

La rândul lui, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarat imediat după cutremur a anunțat premierul, iar IGSU a început procedurile specifice, apoi s-a făcut o celulă, până ne-am asigurat că nu e nimic grav. „S-au înregistrat efecte în 6 localități din Gorj, Dolj și Mehedinți, fiind peste 50 de apeluri la 112 privind fisuri sau elemete de construcție căzute. Situația este în dinamică. Până acum s-au raportat șapte case cu fisuri sau elemente căzute, în Târgu Jiu și Arcan, patru sedii de instituții, între care primăria, cinci blocuri de locuit, cu probleme similare. În plus, avem 15 avarii la cosuri de fum de la blocuri din Târgu Jiu. Apoi, în Dolj sunt elemente de construcție în pericol să cadă de pe o clădire a poliției de frontieră. Nu sunt efecte grave, nu sunt victime, ci doar persoane cu atacuri de panică. E normal să apară un moment de panică, dar panica poate duce la greșeli și la probleme mult mai mari dacă oamenii nu înțeleg cum să acționeze. Repet, panica în timpul cutremurului poate fi ucigătoare. Sursa de informare este aplicația DSU. Sunt informații privind pregătirea înainte de cutremur pe care trebuie să le cunoaștem. (...) Vă îndemnăm la calm și la înțelepciune de a nu asculta informațiile false”, a declarat Raed Arafat care a precizat că pompierii vor continua evaluările în teren și că este posibil să mai apară apeluri la 112.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro