Înghesuială de avioane-spion pe cerul Deltei Dunării şi deasupra Marii Negre

Înghesuială de avioane-spion pe cerul Deltei Dunării şi deasupra Marii Negre

În primul rând, vorbim de o aeronavă de recunoaştere electronică Lockheed EP-3E a US Navy care, luni, a plecat din Souda Bay, Grecia, şi a zburat deasupra Deltei Dunării.

Apoi, cam în acelaşi timp, o dronă Northrop Grumman RQ-4B a USAF a plecat din Baza Sigonella din Italia şi, conform itamilradar.com, a zburat deasupra Mării Negre acoperind o suprafaţă puţin mai mare decât de obicei, survolând unele zone mai la est decât în ultimele misiuni.

Totodată pe paginile de monitorizare a zborurilor a apărut şi un avion de cercetare şi alarmare îndepărtată (AWACS) de tip Boeing E-3A NATO, care a orbitat în estul României, inclusiv în zona Deltei Dunării. În fine, în paralel cu drona americană, zona Mării Negre a fost supravegheată şi de un avion Boeing RC-135W al RAF.

Nici ieri, avioanele de supraveghere ale Aliaţilor nu au stat departe de Delta Dunării. Concret, în jurul prânzului, în zonă au patrulat o aeronavă americană de recunoaştere maritimă Boeing P-8 Poseidon, un avion de supraveghere electronică Gulfstream G550 AEW al Aeronautica Militare, dar şi un Lockheed EP-3E Aries II american, care a avut misiuni de recunoaştere electronică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...