Îngrijitoare româncă, acuzată că a furat o avere de la o văduvă de 92 de ani din Spania. Ce sumă ar fi obținut

Îngrijitoare româncă, acuzată că a furat o avere de la o văduvă de 92 de ani din Spania. Ce sumă ar fi obținut

O englezoaică văduvă, în vârstă de 92 de ani, care trăiește în Mallorca - Spania, a denunțat-o pe cea care i-a fost îngrijitoare în ultimii zece ani, o femeie de origine română, pe care o acuză că a înșelat-o cu 240.000 de euro potrivit StiriDiaspora .

Văduva a aflat că din cont îi lipsesc sute de mii de euro. FOTO Shutterstock

Faptele au ieșit la iveală din luna aprilie a acestui an, când A. K., o englezoaică bolnavă și fără familie, care mărturisește că nu știe să facă transferuri bancare, plăți online și care, de ani de zile, nu și-a mai folosit nici măcar cardurile bancare, a fost informată de la sucursala sa bancară că are contul curent descoperit.

Englezoaica a rămas șocată. Femeia știa că are în cont peste 300.000 de euro, după ce în februarie 2022, și-a vândut casa, păstrând uzufructul pe viață.

Ce a aflat când a ajuns la bancă

În ciuda problemelor de sănătate, bătrâna s-a prezentat la sucursala sa bancară pentru a clarifica situația.

După ce a explicat că nu folosește cardurile bancare și nici online banking, că nu face cumpărături pe Internet și că singurele plăți pe care le efectuează sunt cele în numerar, a aflat că numărul de telefon asociat tranzacțiilor online era cel al îngrijitoarei sale.

Angajata româncă ar fi operat plăți fără consimțământul sau cunoștința victimei

Îngrijitoarea a recunoscut faptele și efectuarea de plăți în valoare de 214.000 de euro prin mai multe platforme online, precum TikTok sau Google Payment, fără știrea sau consimțământul titularei.

Avocatul englezoaicei a solicitat instanței să se acorde procedurii judiciare celeritatea maximă pe care o merită, având în vedere vârsta înaintată și starea de sănătate a victimei, agravată de șocul provocat de aflarea veștii, pentru ca aceasta să poată recupera cât mai repede banii care i-au fost furați.

Avocatul a solicitat, de asemenea, măsuri care să o împiedice pe îngrijitoarea româncă să părăsească Spania și instituirea sechestrului preventiv asupra soldurilor și depozitelor angajatei care a și locuit cu bătrâna timp de trei ani, după decesul soțului acesteia din urmă.

Cauza va fi judecată în octombrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”