Înot: Robert Glinţă, înaintea Campionatelor Europene în bazin scurt - Mă gândesc din nou la o medalie

Înot: Robert Glinţă, înaintea Campionatelor Europene în bazin scurt - Mă gândesc din nou la o medalie

Înotătorul Robert Glinţă a declarat, vineri, înaintea Campionatelor Europene în bazin scurt, programate în perioada 2-7 noiembrie la Kazan (Rusia), că se gândeşte din nou la câştigarea unei medalii după ce la ultimele două ediţii a reuşit să obţină bronzul în proba de 100 de metri spate.

"Peste o săptămână şi jumătate voi pleca la Campionatele Europene în bazin de 25 m. Am o istorie bună la această competiţie, la ultimele două ediţii am câştigat medalia de bronz la 100 m spate. În continuare mă simt destul de încrezător şi foarte sigur pe mine în ceea ce priveşte concursul. Mă gândesc din nou la o medalie", a spus el.

"După Europene imediat urmează semifinala Ligii Internaţionale, unde am fost plecat cam toată luna trecută, iar la finalul anului, în decembrie, vor fi Campionatele Mondiale în bazin de 25 de metri de la Abu Dhabi. Sper să închei anul aşa cum îmi doresc", a adăugat înotătorul.

Robert Glinţă a participat, vineri, la evenimentul de lansare a a celui mai nou pantof de alergare, HOVR Mega 2 Clone, realizat de Under Armour. Prezentarea a avut loc pe singura pista de alergare roof top din România, situată pe acoperişul clădirilor Campus 6.2 şi 6.3 din Capitală, la aproximativ 42 de metri înălţime.

"Este foarte frumos să alergi la înălţime, când ai o privelişte aşa de frumoasă parcă efortul este mai uşor. Mereu m-a tentat pista de atletism. Chiar dacă aici sunt ca peştele pe uscat, alergarea este un element foarte important în pregătirea mea şi m-a ajutat deosebit de mult în a deveni sportivul care sunt azi", a precizat Glinţă.

Prezent la eveniment, rugbistul clubului Steaua, Tudor Boldor, a declarat la rândul său. "A fost foarte frumos să alerg alături de prietenul meu Robert Glinţă, mai ales pe această pistă unică în România la această înălţime. Distanţele lungi nu îmi plac, cred că asta s-a văzut şi acum, în această cursă. Nouă la rugby ne place să accelerăm pe distanţe scurte, să dăm cât putem în 100 de metri iar apoi ne oprim. Asta pentru că pe noi nu ne ajută alergarea de anduranţă, nicio echipă profesionistă de rugby în ziua de azi nu mai face alergare de anduranţă în timpul pregătirilor".
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu )


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...