INS: Afacerile din industrie au scăzut cu 0,6%, în ianuarie 2021

INS: Afacerile din industrie au scăzut cu 0,6%, în ianuarie 2021

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) în termeni nominali a crescut în ianuarie 2021 faţă de luna precedentă cu 0,5%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a scăzut cu 0,6%, relevă datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).



Astfel, cifra de afaceri din industrie, în luna ianuarie 2021, faţă de luna ianuarie 2020, a scăzut pe ansamblu cu 0,6% ca urmare a declinului înregistrat în industria extractivă (-4,5%) şi în industria prelucrătoare (-0,5%).

Pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria energetică (-26,6%) şi industria bunurilor de uz curent (-6,1%). Creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+17,8%), industria bunurilor intermediare (+5,5%) şi industria bunurilor de capital (+1,5%).



De asemenea, cifra de afaceri din industrie, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna precedentă a crescut pe total cu 0,5% datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+1,2%). Industria extractivă a scăzut cu 19,5%.

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor intermediare (+6,1%) şi industria bunurilor de capital (+4,5%). Scăderi au înregistrat: industria bunurilor de uz curent (-12,4%), industria energetică (-4,8%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-2,1%). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…