INS anulează publicarea datelor privind cheltuielile turistice ale nerezidenţilor din România pentru trimestrul I

INS anulează publicarea datelor privind cheltuielile turistice ale nerezidenţilor din România pentru trimestrul I

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat, miercuri, că anulează publicarea comunicatului de presă referitor la cheltuielile turistice ale nerezidenţilor din România aferente trimestrului I din data de 17 iunie 2020, din cauza problemelor de colectare a datelor în perioada măsurilor restrictive impuse de pandemia de COVID-19.

"Pandemia de Covid-19 a afectat puternic colectarea directă a datelor de la gospodăriile populaţiei prin interviu faţă în faţă, respectiv de la agenţii economici prin Esop şi/sau chestionare pe hârtie pentru cercetările statistice. Măsurile impuse au determinat perturbări importante ale unor sectoare economice, unul dintre cele mai afectate fiind turismul prin limitarea contactului direct între persoane, imposibilitatea deplasării persoanelor fizice în scop turistic, închiderea structurilor de primire turistică sau transformarea unor structuri de cazare turistică în sedii de primire cu regim de carantină. În acest context, cercetările statistice din domeniul turismului au fost afectate din punct de vedere al calităţii şi completitudinii informaţiilor statistice colectate, fapt ce a determinat Institutul Naţional de Statistică să revizuiască atât calendarul comunicatelor de presă, cât şi calendarul publicaţiilor statistice, astfel că se anulează publicarea comunicatului de presă aferent trimestrului I din data de 17.06.2020", menţionează instituţia.

INS subliniază că, în perioada următoare, va face toate demersurile necesare privind reconstituirea datelor pentru trimestrele I şi II, urmând ca, din trimestrul III 2020, să se poată reveni la calendarul obişnuit de publicare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”