INS: Numărul locuinţelor date în folosinţă, mai mic cu 617 în primul trimestru

INS: Numărul locuinţelor date în folosinţă, mai mic cu 617 în primul trimestru

Numărul locuinţelor date în folosinţă în primul trimestru al anului în curs s-a ridicat la 14.302, cu 617 mai puţine faţă de perioada corespunzătoare din 2020, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Foto: insse.ro


Pe medii de rezidenţă, în trimestrul I 2021, cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban (60,7%).

Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, în trimestrul I 2021, faţă de trimestrul I 2020, numărul locuinţelor terminate a scăzut din fondurile private cu 707 locuinţe, dar a crescut din fondurile publice cu 90 locuinţe.

Foto: insse.ro


Distribuţia în profil regional în trimestrul I 2021, faţă de trimestrul I 2020, evidenţiază o scădere a numărului locuinţelor terminate în următoarele regiuni de dezvoltare: Centru (-604 locuinţe), Sud-Est (-596), Nord-Vest (-470) şi Bucureşti-Ilfov (-17). Creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Vest (+622 locuinţe), Nord-Est (+258), Sud-Muntenia (+157) şi Sud-Vest Oltenia (+33).

INS precizează că locuinţele terminate sunt locuinţele ridicate în cursul perioadei de referinţă, ale căror elemente, inclusiv fundaţia, s-au construit pentru prima dată şi la care s-au finalizat toate lucrările prevăzute în documentaţia tehnică şi au fost recepţionate de beneficiar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...