INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,9% în ianuarie

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,9% în ianuarie

Bucureşti, 21 mar/Agerpres/ - Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în ianuarie 2022, ca serie brută, cu 12,9% faţă de luna ianuarie 2021, însă s-a redus cu 62% comparativ cu luna anterioară, conform informaţiilor publicate , luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, în ianuarie, ca serie brută, pe elemente de structură, creştere s-a înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+19,6%), lucrările de reparaţii capitale (+11,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+11%). De asemenea, pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 37,7%, respectiv cu 25,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţii inginereşti cu 6%.

Potrivit datelor INS, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 9,4%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16,0%), lucrările de construcţii noi (+8,7%) şi lucrările de reparaţii capitale (+7,1%).


Sursa: insse.ro



Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 38,4%, respectiv cu 24,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 11,7%.


Sursa: insse.ro



Pe de altă parte, datele INS relevă că, în ianuarie 2022 comparativ cu decembrie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 62%, declin evidenţiat astfel: lucrările de reparaţii capitale (-67,4%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-65%) şi la lucrările de construcţii noi (-60,1%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel: lucrările de construcţii inginereşti (-68,3%), clădirile nerezidenţiale (-61,1%) şi la clădirile rezidenţiale (-49,4%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,3%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+31,5%), lucrările de construcţii noi (+12,7%) şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+12,6%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale (+20,2%), clădirile nerezidenţiale (+12,9%) şi la construcţiile inginereşti cu 3,6%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?