INSCOP: Doar un sfert dintre români au urmărit selecția națională Eurovision; preferatul - Ovidiu Anton

Doar un sfert din populația României (25,1%) a urmărit selecția națională pentru ediția din acest an a Eurovision, care va avea loc în Suedia, preferatul fiind câștigătorul competiției autohtone, Ovidiu Anton, potrivit unui sondaj INSCOP realizat în perioada 21 - 28 martie.

Sursa foto: Eurovision / www.inscop.ro

Potrivit sondajului, 69,2% dintre români declară că nu au urmărit selecția națională de anul acesta, iar 5,7% dintre subiecți nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Sursa foto: Eurovision / www.inscop.ro

Dintre cei care și-au exprimat o preferință pentru artistul care ar trebui să reprezinte România în Suedia, cei mai mulți dintre respondenți l-au nominalizat pe Ovidiu Anton (18,8%). Acesta este urmat la mare distanță de Mihai Trăistariu (7%). Urmează Florena (1,7%), Dream Walkers (1,4%) și Vanotek feat. The Code & Georgian (1,2%).

''Trebuie remarcat însă că 69,5% dintre respondenți refuză să exprime o opinie privind artistul care ar fi fost cel mai potrivit să reprezinte România în Suedia. Procentul ridicat de români care nu au indicat un concurent favorit nu este surprinzător în contextul în care peste două treimi au declarat că nu au urmărit acest concurs", precizează inițiatorii sondajului.

Sursa foto: Eurovision / www.inscop.ro

În privința șanselor lui Ovidiu Anton la concursul Eurovision organizat în Suedia, părerile românilor sunt împărțite. 11,2% dintre respondenți consideră că piesa care reprezintă România se va clasa în jumătatea superioară a clasamentului final; 9,2% — că piesa interpretată de Ovidiu Anton va ocupa un loc în jumătatea inferioară a clasamentului; 7,9% nu cred că melodia va trece de semifinale, în timp ce numai 6,7% spun că aceasta se va clasa pe podium sau chiar va câștiga competiția.

Majoritatea românilor însă — 65% — preferă să nu se pronunțe cu privire la subiect, foarte probabil pentru că nu au urmărit evenimentul de calificare.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul. Volumul eșantionului a fost de 1.063 persoane și este reprezentativ pentru populația României de peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

5 EXCLUSIV / Dragnea a făcut chef cu lăutari la Scroviștea, pe 10 august, anul trecut, când românii erau gazați de…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan