INSP: 34.684 de cazuri de infecţii respiratorii acute în săptămâna 30 noiembrie - 6 decembrie

INSP: 34.684 de cazuri de infecţii respiratorii acute în săptămâna 30 noiembrie - 6 decembrie

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 34.684, în săptămâna 30 noiembrie - 6 decembrie, la nivel naţional, înregistrându-se mai puţine îmbolnăviri faţă de aceeaşi săptămână a anului trecut cu aproape 60%, informează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit INSP, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost cu 59,6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (85.976) şi cu 8,8% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (31.874).

În săptămâna 30 noiembrie - 6 decembrie au fost raportate la nivel naţional 10 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 74 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal şi nu au fost înregistrate cazuri noi confirmate de gripă.

Până la data de 6 decembrie au fost vaccinate antigripal 1.074.123 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...