INSP: 47.773 de infecţii respiratorii acute, în săptămâna 26 octombrie - 1 noiembrie

INSP: 47.773 de infecţii respiratorii acute, în săptămâna 26 octombrie - 1 noiembrie

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional, în săptămâna 26 octombrie - 1 noiembrie, a fost de 47.773, cu 7,6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

"Săptămâna 26 octombrie - 1 noiembrie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 47.773, cu 41,2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (81.296) şi cu 7,6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (51.730)", informează sursa citată.

Potrivit INSP, în săptămâna 26 octombrie - 1 noiembrie, au fost raportate la nivel naţional 10 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 23 înregistrate în aceeaşi perioadă anul trecut.

Nu au fost înregistrate cazuri noi confirmate de gripă.

Până la data de 1 noiembrie, au fost vaccinate antigripal 500.846 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”