Inspecţia Judiciară: Acţiune disciplinară împotriva a doi procurori care apar în înregistrările de la DNA Oradea

Inspecţia Judiciară: Acţiune disciplinară împotriva a doi procurori care apar în înregistrările de la DNA Oradea

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Ciprian Man şi Cristian Ardelean, în prezent procurori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, care apar în înregistrarea audio de la DNA Oradea în care se discuta despre activităţi de intimidare a judecătorilor.

Potrivit unui comunicat al Inspecţiei Judiciare, a fost exercitată acţiunea disciplinară împotriva celor doi procurori pentru manifestări ce aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea atribuţiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004.

"S-a reţinut că, în timpul şedinţei de analiză, desfăşurată într-un spaţiu accesibil mai multor persoane, procurorii cercetaţi au făcut o serie de afirmaţii, în prezenţa altor colegi, prin care au fost încălcate standardele de conduită impuse magistraţilor. Totodată, limbajul utilizat de procurori la adresa unor judecători de la Curtea de Apel Oradea este de natură a contraria şi indigna opinia publică, fiind vizibilă implicarea acestora în desfăşurarea unor activităţi care prin natura lor pot crea îndoieli cu privire la seriozitatea, independenţa, imparţialitatea şi integritatea procurorilor", susţine Inspecţia Judiciară.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la angajarea răspunderii celor doi procurori.

În ianuarie, Ciprian Man şi Cristian Ardelean au fost revocaţi din funcţiile de procurori la DNA Oradea, ei activând în prezent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Ancheta Inspecţiei Judiciare în acest caz a fost demarată după ce un avocat a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe care ar fi avut loc la DNA Oradea în ianuarie 2018, în care apar cinci procurori, printre care şi Ciprian Man şi Cristian Ardelean, în care se vorbeşte despre "liniştirea" unor judecători. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...