Inspectorii din Ministerul de Finanţe au fost luni la Primăria Bucureşti pentru a continua ancheta

Inspectorii din Ministerul de Finanţe au fost luni la Primăria Bucureşti pentru a continua ancheta

Inspectorii din Ministerul de Finanţe au fost luni la Primăria Bucureşti pentru a continua ancheta oprită în prima parte a anului din cauza crizei de coronavirus şi a pandemiei, a anunţat marţi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

"Ieri inspectorii din Ministerul de Finanţe au fost la Primăria Bucureşti pentru a continua această anchetă pentru că atunci când am oprit, în prima parte a anului, din cauza crizei coronavirus şi a pandemiei, la Primăria Bucureşti nu aveau situaţia contractelor încheiate privind investiţiile în curs. Am primit această situaţie a investiţiilor în curs în luna iulie şi acum bineînţeles continuăm ancheta. Este vorba despre 110 contracte de investiţii şi achiziţii dintre care 50 sunt făcute cu companiile înfiinţate de Primăria Municipiului Bucureşti. Ştiţi foarte bine că şi acolo toate companiile intră în ancheta inspecţiei economice a Ministerului Finanţelor Publice. Văi voi ţine la curent cu ceea ce se întâmplă, dar repet primul raport a fost trimis deja la DNA, vom vedea rezultatele acestor rapoarte în continuare", a declarat Florin Cîţu.

El a menţionat şi motivele care au stat la baza controlului la Primăria Municipiului Bucureşti subliniind că fondurile alocate subvenţiei pentru plata energiei termice şi alte fonduri au fost deturnate către alte destinaţii.

"La începutul anului inspecţia economică a început un control pe mai multe domenii şi aş vrea să vă dau exact ce investigăm: fundamentarea, aprobarea şi execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli. Este foarte importantă această investigaţie pentru că din primele analize şi deja v-a spus că primul raport a fost transmis către DNA, fondurile alocate subvenţiei pentru plata energiei termice şi alte fonduri au fost deturnate către alte destinaţii. Deci inspecţia economică a făcut această analiză. Ne-am uitat la fundamentarea, utilizarea şi justificarea sumelor acordate de la bugetul de stat, banii care vin, deci este vorba de subvenţie, bunurile din domeniul public şi privat al statului şi al unităţilor administrative teritoriale sub orice formă, inclusiv bunurile culturale şi cele rezultate din investiţii realizate din fonduri publice, modul de implementare al guvernanţei corporative şi datoria publică", a spus Florin Cîţu.

El a precizat că anul trecut primăria Municipiului Bucureşti a luat banii care veneau de la subvenţia de la buget pentru energia termică şi transport şi i-a folosit pentru "altceva" şi apoi a convins guvernul anterior să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să se împrumute şi să crească datoria publică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa