Instanța supremă începe dezbaterile în dosarul fostului ministru Valerian Vreme

Înalta Curte de Casație și Justiție începe joi dezbaterile în cameră preliminară în dosarul în care fostul ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației Valerian Vreme a fost trimis în judecată de DNA, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu licențele Microsoft.

Dosarul a fost trimis în instanță pe 13 septembrie iar un magistrat de cameră preliminară va discuta joi măsuri și excepții în cadrul procesului.

Potrivit DNA, în perioada septembrie 2010 — februarie 2012, Valerian Vreme, în calitate de ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, cu încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice, a încheiat, fără organizarea unei licitații publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni și 13 zile, cu opțiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în școli.

Procurorii mai spun că acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.

Conform aceleiași surse, D.Con-Net AG a achiziționat licențele respective la prețul de 2.612.805 euro și, ulterior, Ministerul Comunicațiilor a achitat acestei firme suma totală de 13.904.599 de euro.

"Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte, un prejudiciu Ministerului Comunicației și Tehnologiei Informației, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar, pe de altă parte, un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea D.Con-Net AG", mai spun procurorii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 România „valorilor” / Haznalele TV sunt în delir