Instituția Prefectului Argeș dezminte informațiile privind instituirea stării de alertă în județ

Instituția Prefectului Argeș dezminte informațiile privind instituirea stării de alertă în județ

Instituția Prefectului Argeș a dezmințit, vineri, informațiile conform cărora instituția ar fi decis instituirea stării de alertă la nivelul județului. "La nivelul județului Argeș nu a fost instituită starea de alertă. Astăzi, prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a convocat Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Argeș. (...) Facem precizarea că în această ședință nu s-a luat decizia instituirii vreunei măsuri de alertă la nivelul județului Argeș", se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Instituției Prefectului.

Conform aceleiași surse, în cadrul ședinței a fost analizat modul de acțiune al serviciilor deconcentrate, în contextul emiterii de către ANSVSA, prin Sistemul Rapid de Alertă Alimente și Furaje, a alertei privind suspiciuni de contaminare cu E-coli din produse alimentare.

"Astfel, echipe mixte formate din reprezentanți ai DSVSA, DSP și Direcției Agricole au prelevat probe alimentare, acestea fiind transmise pentru analiză la Institutul Național de Cercetări Alimentare", se mai arată în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”