Instituţii şi personalităţi din Germania, ţintele unor emailuri de ameninţare din partea extremei drepte (presa)

Instituţii şi personalităţi din Germania, ţintele unor emailuri de ameninţare din partea extremei drepte (presa)

Autorităţi, instituţii şi personalităţi germane au primit în ultimele luni circa o sută de emailuri de intimidare ce se refereau la nazism, printre care ameninţări cu moartea şi cu atacuri cu bombă, au informat joi cotidianul Suddeutsche Zeitung şi postul de radio Norddeutscher Rundfunk, preluate de AFP.

Conturile de pe care au fost trimise acestea variază, însă email-urile au aceeaşi tonalitate şi sunt semnate cu formule precum "Ofensiva naţional-socialistă", "Wehrmacht" - numele armatei în timpul regimului nazist - sau "NSU 2.0", cu referire la un grupuscul terorist NSU (Clandestinitate naţional-socialistă).

Unul dintre aceste mesaje a dus la începutul săptămânii la evacuări şi percheziţii cu titlu preventiv în gara din Lubeck (nordul Germaniei) şi a clădirii Fiscului din Gelsenkirchen (vest), potrivit cotidianului german.

Aceste expedieri de emailuri au început în vara anului trecut, potrivit agenţiei de presă dpa.

Mai multe ameninţări cu atentate au fost trimise în ianuarie şi unor tribunale regionale din mai multe mari oraşe ale Germaniei, precum Hamburg şi Kiel, în nord, sau Postdam (centru).

De asemenea, emailuri au fost trimise unor personalităţi politice, unor cabinete de avocaţi, jurnalişti, Consiliului central al evreilor din Germania sau cântăreţei germane Helene Fisher, care a luat poziţie, în septembrie, împotriva violenţelor faţă de străini după confruntările din oraşul Chemnitz.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…