Insula tropicală îndrăgită de români care ia în considerare introducerea unei taxe turistice

Insula tropicală îndrăgită de români care ia în considerare introducerea unei taxe turistice

Grupurile de afaceri se tem că taxa ar putea afecta sectorul turistic care încă se recuperează de pe urma efectelor pandemiei.

Bali, Indonezia FOTO: Shutterstock

Indonezia ia în considerare impunerea unei taxe pentru turiști după o serie de incidente în care străinii care s-au comportat prost au încălcat legile sau obiceiurile, potrivit presei locale.

Ministrul turismului și economiei, Sandiaga Uno, a declarat reporterilor în această săptămână că posibilitatea unei taxe pe turism este "în curs de studiu", scrie theguardian.com.

"Ne așteptăm ca studiul să se încheie în următoarele săptămâni, astfel încât să putem discuta și decide asupra acestei chestiuni", a spus el, potrivit unui raport al Jakarta Post.

Cu toate acestea, grupurile de afaceri se tem că o taxă ar descuraja oamenii să vină în vizită, afectând sectorul turismului într-un moment în care acesta încă se recuperează după pandemie, a precizat publicația.

La începutul acestei luni, ministrul coordonator al afacerilor maritime și al investițiilor, Luhut Pandjaitan, a cerut o taxă pe turism, afirmând că Bali este una dintre cele mai ieftine destinații turistice din lume și că acest lucru "a încurajat mulți vizitatori străini cu venituri mici să vină în Bali, ceea ce a dus la o creștere a comportamentului indisciplinat". Insula ar trebui să se îndepărteze de turismul de masă și să se concentreze pe a deveni o destinație turistică de calitate, a spus el.

Înainte de pandemie, Bali, cunoscută pentru locurile de surfing, terasele de orez de culoare verde smarald și viața de noapte, atrăgea 6,2 milioane de vizitatori străini pe an, iar turismul era estimat să contribuie cu aproximativ 60% la economia insulei.

Localnicii au devenit din ce în ce mai frustrați de comportamentul lipsit de respect sau ilegal al turiștilor - de la străini care pozează goi pentru fotografii pe rețelele de socializare în locuri sacre, până la condusul prost pe șosele.

Guvernatorul din Bali, Wayan Koster, a declarat luna trecută că insula intenționează să interzică turiștilor să închirieze motociclete , deoarece aceștia încalcă regulile de circulație, inclusiv conducerea fără cască sau permis.

Atunci când a cerut o taxă pe turism, Luhut a citat o înregistrare video în care un turist, care fusese oprit de poliție pentru că a condus o motocicletă fără cască sau tricou, a țipat la ofițeri, acuzându-i că încearcă să fure bani.

Sandiaga și Luhut au sugerat amândoi că fondurile colectate prin intermediul taxei ar putea fi folosite pentru a sprijini dezvoltarea industriei locale a turismului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”