Întâlnire a procurorilor generali din UE, cu participarea lui Augustin Lazăr

Întâlnire a procurorilor generali din UE, cu participarea lui Augustin Lazăr

Procurorul general Augustin Lazăr a participat, săptămâna trecută, la cea de a 10-a întâlnire a Rețelei Procurorilor Generali și șefilor instituțiilor echivalente de pe lângă Curțile Supreme ale statelor membre al Uniunii Europene (Rețeaua NADAL), care a avut loc la Dublin, în Irlanda.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, transmis luni AGERPRES, principalele teme abordate în cadrul reuniunii au fost protecția și retenția datelor, subiecte prioritare din perspectiva cooperării judiciare în cadrul Uniunii Europene; combaterea terorismului; ordinul european de investigație; Biroul Procurorului European; analiza jurisprudenței recente a Curții Europene a Drepturilor Omului și a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

La reuniune au participat procurorii generali din Austria, Estonia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Malta, Suedia, precum și președintele EUROJUST, Michele Coninsx.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”