INTERACTIV Coronavirus: România vs. Europa. Graficul cazurilor comparativ cu țările europene/Îmbolnăvirile și decesele raportate la 100.000 de locuitori

INTERACTIV Coronavirus: România vs. Europa. Graficul cazurilor comparativ cu țările europene/Îmbolnăvirile și decesele raportate la 100.000 de locuitori

După 48 de zile de la primul caz confirmat de coronavirus, România se află mult mai jos pe graficul îmbolnăvirilor decât se regăseau majoritatea țărilor vest-europene în același moment. Același lucru e valabil și în cazul deceselor confirmate. În același timp, Ungaria și Bulgaria, țări vecine României, se află la rândul lor mult mai jos pe toate graficele. Vezi în text cum se compara situația din România față de țările UE în ceea ce privește infectările și decesele, dar și situațiile calculate la 100.000 de locuitori.

În a 29-a zi de la primele 30 de cazuri raportate, în România au fost confirmate oficial 4.700 de cazuri de coronavirus. În același moment comparativ, în Ungaria au fost înregistrate 1400, iar în Bulgaria erau 661.

În același moment de comparație, Italia avea aproape 60.000, Spania circa 75.000, Germania puțin sub 50.000, iar Marea Britanie trecuse deja de 20.000.

Dacă privim însă datele confirmate relativ la suta de mii de locuitori, observăm cum graficul se mai comprimă și România se apropie mai mult de curba țărilor vest-europene.

În ceea ce privește numărul de morți, România a înregistrat peste 300 de morți în același moment comparativ în care în Italia erau deja peste 2.000 de victime, iar în Spania erau confirmate peste 4.000 de decese.

Situația deceselor la suta de mii de locuitori pune România mult mai aproape de curba Germaniei sau cea a Franței.

Sigur, numărul total al cazurilor confirmate ține strâns și de modul și intensitatea cu care fiecare stat testează populația.

În total, de la debutul pandemiei de coronavirus în țara noastră au fost efectuate peste 67.000 de teste.

Spre comparație, Bulgaria a realizat până acum peste 15.000 de teste, Ungaria a raportat peste 33.000 de teste, în timp ce Germania are oficial realizate peste 1,3 milioane de teste. Italia a făcut peste 1 milion de teste, Spania și Marea Britanie au făcut fiecare peste 350.000 de teste, iar Franța a raportat peste 225.000 de teste realizate.
  • Graficul a fost realizat de comunitatea  geo-spatial.org  și conține date oficiale din România și din alte state din Europa (cu un decalaj de o zi)
  • Scara folosită ]n grafice este una LOGARITMICĂ
----

HARTA cazurilor de coronavirus din EUROPA:Numărul de teste coronavirus efectuate de fiecare țară din Europa:

Statistic: Number of coronavirus (COVID-19) tests carried out in Europe as of April 12, 2020, by country | Statista
Find more statistics at  Statista

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

3 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

4 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

5 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul