Interceptări despre planul Rusiei de a destabiliza Republica Moldova: „Bani în plus dacă au fost bătuți“

Interceptări despre planul Rusiei de a destabiliza Republica Moldova: „Bani în plus dacă au fost bătuți“

Poliția Republicii Moldova a publicat imagini video și interceptări în urma destructurării, în seara zilei de 12 martie, a schemei de destabilizare și pregătire a dezordinilor în masă a protestului anunțat de partidul pro-rus Șor, notează TV8.md.

FOTO: Getty Images

Din convorbirile înregistrate se aude cum o persoană din Rusia „făcea instructaj pentru a pregăti acțiunile de mai departe”.

Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, cei implicați urmau să fie repartizați în 10 grupuri de la 5 la 10 persoane.

Din apel, se înțelege că primul din cele 10 grupuri, în care urmau a fi repartizați cei implicați, era denumit „nucleul” și ar fi format din persoanele ce vor contacta direct cu poliția. Celelalte persoane urmau să susțină din spate „nucleul”. Toate aceste grupuri erau cazate pe diferite adrese din capitala țării și aveau permisiunea să iasă doar în ziua protestului, notează sursa citată.

De asemenea, discuția dintre agentul sub acoperire al Poliției și reprezentantul serviciilor speciale ruse a fost publicată.

„- Cei care sunt nucleul vor fi înainte, se vor împinge (cu poliția) și vor ieși uscați din apă. Dacă au primit (bătaie) sunt bani în plus. Dacă au fost luați, sunt încă bani în plus.

Principalul lucru pe care trebuie să-l explici e că sunt oameni de sus, ei sunt gata să plătească, dar pentru a negocia, trebuie să facă această mișcare. S-au alocat bani pentru această mișcare. Vorbim acum despre faptul că, condiționat, 1200 de dolari vor primi cei care vor sta în spatele acestor tipi (nucleul). Ei, de asemenea, vor participa.

- Dacă ceva nu este în regulă, o persoană este conectată acolo.

- Este conectat în ce mod?

- Ei bine, avocat sau cine mai e acolo. Dacă ceva nu este în regulă, atunci există. Ascultă, înțelegi, sunteți ca niște copii mici. Ce crezi, lucrezi cu niște... nu știu cine acolo? Eu îți spun, oameni la așa un nivel, cu cine vorbesc eu aici... sunt oameni foarte serioși, cu oportunități foarte serioase”, este o secvență din discuția celor doi”, este o secvență din discuția celor doi.

Potrivit mesajelor de pe rețelele sociale, unele persoane urmau a fi transportate din diferite zone ale țării, inclusiv stânga Nistrului.

ÎNREGISTRAREA AICI

Diversioniști remunerați cu mii de dolari

Persoanele care urmau să creeze haos aveau să primească în schimb o sumă de până la zece mii de dolari. Acestea erau racolate din rândurile celor cu antecedente penale și cu pregătire sportivă.

,,Cu anumite însemne care trebuiau să stea în față și să asigure provocarea forțelor de ordine și crearea coridoarelor pentru alte persoane care trebuiau să vină din spate și să meargă la destabilizare. Persoanele comunică foarte clar despre legăturile cu anumite forțe de opoziție din Republica Moldova care vor asigura în caz de necesitate avocați și suportul corespunzător”, a menționat Viorel Cernăuțeanu , șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Republicii Moldova.

25 de persoane implicate în această schemă au fost ridicate și escortate sâmbătă la sediul Poliției, pentru a fi audiate, iar majoritatea din ele colaborează cu forțele de ordine.

,,Organizatorii acestor evenimente au avut câteva obiective, unde trebuiau să fie antrenate diferite categorii de persoane în contextul destabilizării. Unele legate de crearea haosului, altele persoane cu dizabilități care în unele situații sunt și fără discernământ și care trebuiau să realizeze unele acțiuni. În acest proces sunt implicate servicii specializate din afara Republicii Moldova, care urmau să creeze și urmează planuri de destabilizare a ordinii și securității statului Republica Moldova”, a conchis șeful Poliției.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...