Interdicția de a protesta spontan: Gigel Știrbu, inițiativă legislativă care va permite dreptul de a manifesta oricând

Interdicția de a protesta spontan: Gigel Știrbu, inițiativă legislativă care va permite dreptul de a manifesta oricând

Vicepreședintele PNL Gigel Știrbu va cere Biroului Executiv al partidului să depună un proiect de lege care să le dea cetățenilor dreptul de a își exprima liber opinia, potrivit unui anunț pe pagina sa de Facebook.

 Inițiativa vine după decizia de luni a Înaltei Curți de Casație și Justiție, a admis luni un recurs în interesul legii şi a stabilit că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice atunci când acestea se desfăşoară în pieţe ori pe căile publice – drum public, parte carosabilă şi trotuar – sau în locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat, transmite Agerpres.

“Voi propune Biroului Executiv al Partidului Național Liberal să ia în calcul o proiecție legislativă care să ofere românilor dreptul de a-și exprima opinia, public, oriunde și oricând. Este un drept pe care românii și l-au câștigat cu sânge în decembrie ’89”, a scris Gigel Știrbu pe Facebook.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului