Interdicția de a protesta spontan: Gigel Știrbu, inițiativă legislativă care va permite dreptul de a manifesta oricând

Interdicția de a protesta spontan: Gigel Știrbu, inițiativă legislativă care va permite dreptul de a manifesta oricând

Vicepreședintele PNL Gigel Știrbu va cere Biroului Executiv al partidului să depună un proiect de lege care să le dea cetățenilor dreptul de a își exprima liber opinia, potrivit unui anunț pe pagina sa de Facebook.

 Inițiativa vine după decizia de luni a Înaltei Curți de Casație și Justiție, a admis luni un recurs în interesul legii şi a stabilit că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice atunci când acestea se desfăşoară în pieţe ori pe căile publice – drum public, parte carosabilă şi trotuar – sau în locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat, transmite Agerpres.

“Voi propune Biroului Executiv al Partidului Național Liberal să ia în calcul o proiecție legislativă care să ofere românilor dreptul de a-și exprima opinia, public, oriunde și oricând. Este un drept pe care românii și l-au câștigat cu sânge în decembrie ’89”, a scris Gigel Știrbu pe Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?