INTERESANT Iată prin cine vor opera americanii CONTRACTELE MILITARE cu România

INTERESANT Iată prin cine vor opera americanii CONTRACTELE MILITARE cu România

SUA promovează în România cea mai importantă companie militară din Pakistan, cu birou la București înființat anul trecut de un general pakistanez și un fost ambasador român în Malaezia. Kestral Group, cea mai importantă companie din sectorul de apărare și de securitate din Pakistan, specializată în consultanță și intermediere în domeniul contractelor de achiziții militare, a anunțat că vrea să-și extindă business-ul în Europa de Sud-Est și că sediul din România va fi esențial în această privință. Grupul pakistanez, care lucrează pentru companii militare americane de top precum Lockheed Martin, Raytheon, General Dynamics, Gulfstream Aerospace Corporation sau United Technologies, este participant la misiunea comercială guvernamentală a SUA Trade Winds 2017, care se desfășoară zilele acestea la București, dezvăluie  Profit.ro .

"Suntem încântați să anunțăm că acum am deschis un birou și în România. Vedem aici un potențial deosebit pentru a colabora cu diferite industrii și de a le oferi sprijinul nostru", a declarat CEO-ul Kestrla, Liaqat Ali Baig, citat într-un comunicat de presă al companiei. Potrivit sursei menționate, sediul din România va fi esențial pentru dezvoltarea companiei în Europa de Sud-Est, Kestral intenționând să-și deschidă reprezentanțe și în Bosnia-Herțegovina, Macedonia și Serbia.

"Producătorul de ambarcațiuni militare Zodiac Milpro, un client existent, este aici cu noi la București. El arată perfect tipul de organizație pe care o putem reprezenta în România", a adăugat Liaquat Ali Baig.

Conform Profit.ro , compania pakistaneză și-a înființat o subsidiară locală încă de anul trecut, Kestral Consultants SRL, cu sediul într-un apartament de bloc din Piața Romană nr. 9. Firma locală, înregistrată la ONRC în februarie 2016, îi are ca fondatori și administratori pe generalul-locotenent în retragere din armata pakistaneză Tahir Mahmud Qazi, fost ambasador al Pakistanului în Malaezia, domiciliat în Islamabad, și pe Petru Petra, fost reprezentant diplomatic în Malaezia și India al României, totodată fost director al Direcției Asia-Pacific și al Direcției Generale pentru Relații Externe și Protocol din MAE.

Generalul Tahir Mahmud Qazi a condus în trecut și fondul de investiții al armatei pakistaneze, care deține participații în mai multe companii locale importante și are drept scop asigurarea resurselor financiare necesare plății pensiilor și a altor beneficii sociale pentru militarii din Pakistan. Grupul Kestral spune că își poate reprezenta clienții atât la nivel local, cât și internațional, în sectoare precum petrol și gaze, energie regenerabilă, aviație, logistică, industrie, marină, apărare, telecomunicații. Echipa oferă servicii precum negocieri contractuale, management de proiect, in-country marketing, logistică și suport post-vînzare.

Potrivit prezentării proprii, Kestral reprezintă aproape 30 de companii din SUA, variind de la companii de care fac parte din topul Fortune 100, la companii aflate la început de drum, și oferă asistență specifică în achiziții din zona de apărare, inginerie, logistică, aviație, petrolul și gazel naturale și securitate. Kestral are operațiuni în Asia, Africa, America și Europa.

Liaquat Ali Baig, care a studiat ingineria industrială la o universitate din Texas, SUA, a înființat grupul Kestral în 1988 și îl conduce și în prezent. Primul client reprezentat în Pakistan a fost producătorul canadian de motoare de avioane Pratt & Whitney, controlat de grupul american din industria de apărare United Technologies Corporation.

Potrivit relatărilor din presă de la acea dată, Kestral ar fi colaborat în Pakistan în 2009 și cu firma militară și de securitate americană Blackwater a fostului ofițer de operațiuni speciale al Marinei SUA Erik Prince, cu contracte importante primite de la Guvernul de la Washington în Afganistan și Irak. O divizie a Blackwater a ucis în 2007, în Bagdad, un număr de 17 civili, patru condamnați ai firmei fiind condamnați de justiția americană.

De asemenea, potrivit unei telegrame trimise în 2009 de către Departamentul de Stat al SUA ambasadei americane din Islamabad și mai multor agenții federale, telegramă publicată de Wikileaks, Departamentul a cerut ambasadei să verifice "buna credință" (bona fide) a Kestral și a CEO-ului Liaquat Ali Baig, compania fiind înregistrată oficial ca intermediar de produse militare americane.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

3 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene