Interesant, NU? SRI investește 5 milioane de euro în HOTELUL din Olimp făcut CADOU de Dragnea!

Interesant, NU? SRI investește 5 milioane de euro în HOTELUL din Olimp făcut CADOU de Dragnea!

Uite o știre interesantă! Serviciul Român de Informații investește 5 milioane de euro în modernizarea hotelului Maramureș din Olimp, al doilea hotel pe care-l deține în sudul litoralului. Hotelul a fost inițial în circuitul închis al Ministerului de Interne și transferat ulterior către Funcționarii Publici, care însă nu l-au utilizat, relatează  Profit.ro .

În ultimii ani, când se afla în portofoliul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, hotelul Maramureș din Olimp ajunsese într-o asemenea paragină încât începuse să concureze cu Panoramic-Amfiteatru-Belvedere. În urmă cu un an însă, pe 9 septembrie 2015, hotelul a fost trecut, printr-o hotărâre de guvern, de la Ministerul Dezvoltării Regionale (care coordonează Agenția Națională a Funcționarilor Publici) la Serviciul Român de Informații.

Anterior, în 2006, hotelul fusese trecut din administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în cea a Institutului Național de Administrație, din subordinea Ministerului de Interne. În 2008 a fost înființat Ministerul Administrației și Internelor, dar un an mai târziu, în 2009, pe fondul crizei financiare și al reducerii de cheltuieli, Institutul Național de Administrație a fost desființat, activitatea fiind preluată de o direcție nouă în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

"Agenția Națională a Funcționarilor Publici nu a utilizat însă niciodată imobilul din Neptun-Olimp, pe care îl deține în administrare alături de Ministerul Afacerilor Interne. Costurile de conservare ale hotelului-restaurant Maramures nu mai pot fi suportate de Agenție, prin raportare la bugetul acestei instituții. De asemenea, Ministerul de Interne a comunicat faptul că apreciază ca inoportună preluarea imobilului, din cauza cheltuielilor semnificative pe care le presupune darea în folosință a acestuia", este scris în documentația anexată la hotărârea prin care Guvernul a transferat hotelul către SRI.

Hotelul are 13 etaje și peste 220 de camere, fiind construit pe un teren de aproape 9.000 de metri pătrați. Acum, SRI va investi în acest activ, din fonduri bugetare, aproximativ 5 milioane de euro, plus TVA, și îi va ridica standarul de la două la trei stele, păstrându-l însă într-un circuit închis și rezervat pentru relaxarea ofițerilor de informații și a familiilor acestora.

"După preluarea Complexului Maramureș, în baza Hotărârii Guvernului 752/2015 și în conformitate cu prevederile legale referitoare la investițiile publice, au fost făcute demersuri în vederea inițierii și implementării unui proiect investițional constând în reabilitarea și modernizarea acestuia. În prezent, investiția se află în faza derulării procedurii de achiziție publică prin licitație deschisă", au transmis pentru Profit.ro reprezentanții SRI.

Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea "căminului de garnizoană Maramureș - Olimp". Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă că, după ce va fi modernizat, hotelul va funcționa cu circuit închis, la acesta urmând să aibă acces doar angajații Serviciului Român de Informații împreună cu familiile.

Lucrările de modernizare vor fi încheiate într-un interval estimat la 22 de luni de la data atribuirii contractului, cu șanse, astfel, de a fi deschis cu o nouă față complet retușată în vara anului 2018.

SRI nu este la prima aventură de acest fel pe piața hotelieră de pe litoral, deoarece deține, tot în stațiunea Olimp, și hotelul Crișana, pe care l-a renovat recent.

Cu aceste unități, SRI "concurează" pe piața "căminelor de garnizoană" de la mare cu Serviciul de Informații Externe, care deține hotelul Arad din Neptun.




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…