Interlopii Bogdan și Răzvan Mararu, condamnați definitiv la 11 ani, respectiv 8 ani închisoare

Interlopii Bogdan și Răzvan Mararu, condamnați definitiv la 11 ani, respectiv 8 ani închisoare

Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv marți pe interlopul Bogdan Mararu la 11 ani și 3 luni închisoare, iar fratele acestuia, Răzvan Mararu, a primit 8 ani și 3 luni închisoare, într-un dosar în care au fost acuzați că l-au angajat pe moldoveanul Vitalie Proca să îl asasineze pe liderul lumii interlope din Piatra Neamț, Ioan Dumitru Mironescu.

Instanța a mai decis ca frații Mararu să-i plătească lui Mircea Isăilă (tânărul confundat de Vitalie Proca cu Ioan Dumitru Mironescu) suma de 300.000 euro, cu titlu de daune morale, în solidar cu Vitalie Proca și Ion Druță. De asemenea, ei trebuie să plătească daune materiale de 53.000 lei către partea civilă SC Damiva Plast SRL.

Unul dintre judecători a făcut opinie separată, în sensul achitării fraților Mararu de toate acuzațiile și respingerea acțiunilor exercitate de părțile civile.

Într-un dosar separat, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv, în iunie 2016, pe interlopul moldovean Vitalie Proca la 21 de ani și 8 luni de închisoare.

Frații Bogdan și Răzvan Mararu sunt acuzați de procurori că, în toamna anului 2012, l-au instigat și i-au acordat sprijin lui Vitalie Proca pentru a-l ucide pe Ioan Mironescu.

Astfel, pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din București, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Mircea Isăilă, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol mitralieră AK 47, în timp ce tânărul își parca autoturismul.

După ce a observat că Răzvan Mircea Isăilă nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism și, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de armă în direcția tânărului, însă acesta din urmă a scăpat cu viață.

Procurorii susțin că frații Bogdan și Răzvan Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe Ioan Mironescu ca act de răzbunare, după ce acesta din urmă a comandat amplasarea, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2012, a unui dispozitiv exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, parcat în apropierea locuinței acestuia din Piatra Neamț. Atentatul a fost dejucat ca urmare a intervenției anchetatorilor.

Frații Mararu i-au dat lui Vitalie Proca bani și un autoturism marca Audi A6, folosit de acesta la comiterea atentatului din cartierul Vitan, i-au oferit elementele necesare pentru identificarea lui Mironescu și, prin intermediari, au ținut permanent contactul cu Vitalie, anterior și ulterior comiterii faptei.

După atentat, Vitalie Proca a fugit din țară, însă a fost prins în Federația Rusă și încarcerat, după care a fost extrădat în România. Cu aproximativ un an înainte de săvârșirea faptei în România, Vitalie Proca mai comisese o tentativă de omor, în Londra, asupra unui bancher rus, Gherman Gorbunțov.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla