Interlopii Marian Box, Șpac și Cordunenii, plătiți de o rețea de cazinouri ca să sperie concurența

Interlopii Marian Box, Șpac și Cordunenii, plătiți de o rețea de cazinouri ca să sperie concurența

Marian Sârbu, zis Box și Vladimir Șpac, foști oameni ai Cămătarilor, împreună cu interlopii din clanul Corduneanu, ar fi fost angajați de rețeaua de cazinouri Vegas pentru a opri extinderea concurenței, dar și pentru a recupera banii de la cei care câștigau prea mult.

Grupul infracțional ar fi fost pus la punct de frații Mihăiță și Sorin Doroftei (fără nicio legătură cu boxerul), care aveau sălile Vegas. Ei ar fi angajat recuperatori din clanurile Sportivilor, Cordunenilor și Cămătarilor, care aveau rolul sa recupereze câștigurile mari obținute în sălile lor și să sperie concurența ca să nu își deschidă săli sau să le închidă pe cele pe care le aveau pe lângă cele ale rețelei. Printre acești recuperatori s-ar afla Vladimir Șpac, Marian Sîrbu zis Box și Cordunenii.

”Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceştia şi să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparţinând grupului.

În acest scop, a fost creată o structură de forţă care a fost folosită pentru a împiedica anumiţi clienţi care realizau câştiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcţionarea la nivel naţional a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienţii care generau probleme să revină în sălile de joc aparţinând grupului infracţional organizat şi să recupereze rapid de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, precizează DIICOT.

Polițiștii au pus în aplicare 123 mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizare a făptuitorului.

Interlopii Șpac, Aticu și Box, locotenenții Cămătarilor, recuperatori și pentru o clinică privată

Foștii locotenenți ai Cămătarilor, Alex Stoica, zis Aticu, Marian Sârbu, zis Box și Florin Șpac, fost luptător la Dinamo, au fost ridicați de polițiști în urma descinderilor la 17 adrese din București, Ilfov și Prahova. Împreună cu aceștia au mai fost săltați încă 13 membri ai bandei de recuperatori.

Cei trei au constituit un grup infracțional organizat ai cărui membri erau specializați în săvârșirea unor infracțiuni de șantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diverși agenți economici, până la valoarea de 500.000 de euro, prin violențe și amenințări.

Marian Sârbu, poreclit Box, este cunoscut în rândul interlopilor ca fiind unul dintre cei mai temuți bodyguarzi ai lui Nuțu Cămătaru.

Procurorii DIICOT au descoperit că interlopii ar fi acționat inclusiv la comanda reprezentanților unei cunoscute clinici private din București.

Recuperatorii ar fi obligat mai mulți oameni de afaceri să achite unele creanțe, dar ar fi intervenit și pentru intimidarea conducerii unui institut de cercetare din Capitală, care intrase în conflict cu reprezentanții clinicii Romgermed.

Box, Aticu și Șpac și-ar fi pus pe picioare o adevărată companie de pază, care funcționa clandestin și care furniza, la negru, bodyguarzi pentru mai multe cluburi.

Marian Sârbu zis Box Foto: Facebook

Scandalul de la IPROCHIM

Potrivit unor martori, vineri, 14 martie, în jurul orei 12.00, mai mulți bărbați, conduși de Marian Sărbu zis Box, au descins în curtea institutului de inginerie chimică IPROCHIM, situat peste drum de Spitalul Militar București. Aceștia i-ar fi spus paznicului „să nu se bage” și „să-și vadă de treaba lui”, pentru că ei „au închiriat spitalul și parcarea”.

Potrivit unor surse din cadrul IPROHIM, ar fi vorba despre clinica privată Romgermed, patronată de controversatul om de afaceri Dorian Schwartz, care funcționează într-un corp de clădire închiriat direct de la conducerea instituției de stat.

Sursele citate au precizat că, ani la rând, cu toate că nu era mai mult decât un simplu chiriaș, omul de afaceri ar fi început să folosească parcarea din curtea institutului ca și cum ar fi fost al lui, în sensul în care ar fi transformat-o în parcare cu plată și ar fi încasat câte 6 lei pe oră de la pacienții Spitalului Militar, care nu aveau unde să-și lase mașinile.

În anul 2019, noua conducere a IPROCHIM ar fi decis să închidă, cu un gard, accesul, dinspre stradă, în parcarea respectivă. Atunci, oamenii omului de afaceri ar fi adus o echipă de muncitori care să dărâme gardul respectiv, însă aceștia nu au reușit decât să-l avarieze. Ca urmare, a fost atunci depusă o plângere penală, pentru infracțiunea de distrugere, la Secția 20.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…