Interlopul 'Fane Caran', trimis în judecată pentru trafic de influență

Interlopul Ștefan Răducan, zis "Fane Caran", închis la Penitenciarul Rahova, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de influență, el fiind acuzat că este liderul unei grupări de crimă organizată care cerea bani de la persoane cu dosare penale, în schimbul depunerii unor denunțuri la procurori pentru a obține pedepse mai mici.

În același dosar au fost trimiși în judecată mai mulți membri ai grupării conduse de Ștefan Răducan, respectiv Lucia Mușat; Aurel Anton Ilie, zis "Toni"; Vasile Daniel, zis "Banat"; Ștefan Vasile Dumitru; Marin Moderatu, zis "Marin Tomboacă"; Laurențiu Vladu; Radu Paul Șerban Ciocoiu; Ramona Constantin; Cornel Sanda, zis "Comitet". Infracțiunile reținute în sarcina acestora sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, cumpărare și trafic de influență, deținere de droguri, nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, la data de 21 decembrie 2016, Ștefan Răducan, închis la Penitenciarul Rahova, a depus un denunț cu privire la posibile activități infracționale desfășurate în sfera traficului de persoane de către un alt deținut aflat la același penitenciar, trimis în judecată pentru trafic de droguri.

Prin formularea denunțului, Ștefan Răducan a urmărit obținerea de avantaje în ceea ce privește condițiile de detenție din penitenciar, dar și să "pozeze" într-o persoană apropiată procurorilor, fapt ce-i oferea posibilitatea să pretindă că are influență asupra organelor judiciare cu care intra în contact, relevă sursa citată.

În demersul său, Ștefan Răducan a atras-o pe Lucia Mușat, o apropiată a grupării "Carani", care colaborase în mai multe dosare instrumentate de DIICOT pe linia traficului de droguri.

La indicațiile lui Ștefan Răducan, ceilalți membri ai grupării contactau persoane cercetate penal și le promiteau că le vor ajuta să obțină pedepse mai mici, în urma depunerii unor denunțuri la DIICOT. În schimbul acestui "ajutor", membrii grupării cereau diverse sume de bani, dar și obiecte de valoare, printre care și un ceas de aur în valoare de 5.000 de euro.

Totodată, pe parcursul urmării penale s-a constatat comiterea mai multor infracțiuni de deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consum propriu, pentru care au fost extinse cercetările. În urma unor percheziții, procurorii au ridicat mai multe cantități de droguri — cocaină, cannabis, methadonă.

În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis la Tribunalul București.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

4 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

5 Furtună la TAROM / Pilotul Emil Dobrovolschi critică schimbarea Mădălinei Mezei de la șefia TAROM și numirile po…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde