Interlopul Iulian Boț, prins în Italia. Liderul clanului de romi a mituit un fost șef din Poliție

Interlopul Iulian Boț, prins în Italia. Liderul clanului de romi a mituit un fost șef din Poliție

Iulian Boț, zis „Viscol“, liderul clanului de romi din Lugoj, condamnat în România, a fost depistat în Italia. El urmează să fie predat autorităților române.

Iulian Boţ, zis Viscol, acuzat că i-a cumpărat pe şefii Poliţiei cu mii de euro FOTO Adrian Pâclişan

La data de 20 martie 2023, în urma schimbului de date și informații cu autoritățile din Italia, a fost depistat Iulian Boț, de 42 de ani, urmărit internațional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile române.

Pe numele lui Iulian Boț, Curtea de Apel Timișoara a emis, la data de 13 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, cumpărare de influență și constituire a unui grup infracțional organizat.

Potrivit procurorilor DNA, „în cursul anilor 2011 - 2013, inculpatul Boţ Iulian, împreună cu mai multe persoane de încredere, s-au constituit şi au acţionat în cadrul unui grup infracţional organizat, având ca scop desfăşurarea de activităţi evazioniste, prin intermediul a două societăţi comerciale controlate prin persoane interpuse”.

Activitatea infracţională a grupului, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 800.000 euro, s-a manifestat pe linia importului de autoturisme din spaţiul european şi revânzării acestora „la negru”, cu eludarea obligaţiilor legale privind plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Totul se petrecea sub protecția unor șefi din Poliția Timiș. Interlopul Boţ le-a dat comisarului-şef Muntean, dar şi subalternului acestuia Pavel Dumitru câte 7.000 de euro în schimbul neînceperii urmăririi penale (NUP) într-un dosar în care era cercetat pentru evaziune fiscală. Fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu, condamant în primă instanță la șase ani de închisoare, a fost condamnat definitiv la patru ani si opt luni de închisoare. Avocatul Marin Bâlc a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, iar fostul șef al Poliției Economice, Pavel Dumitru, a fost condamnat la doi ani și 10 luni de închisoare.

Autoritățile italiene urmează să demareze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării.

Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Timiș, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Biroul SIRENE.

Presa din Italia spune că liderul clanului de romi din Lugoj a fost trădat de fotografii și videouri de pe rețelele de socializare și a fost arestat în Italia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”