Interlopul Robert Nica, arestat preventiv după ce a îndoit mașinile polițiștilor și a rănit un bărbat/N-avea permis, era beat, iar în mașină avea droguri

Interlopul Robert Nica, arestat preventiv după ce a îndoit mașinile polițiștilor și a rănit un bărbat/N-avea permis, era beat, iar în mașină avea droguri

Robert Nica a fost unul dintre fondatorii clanului „Sportivilor“ din cartierul bucureștean Berceni. El a fost reținut după ce a spart un baraj al Poliției Rutiere și, încercând să scape, a comis un accident.

UPDATE - ora 18.10:Judecătoria Sectorului 4 a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a precizat Brigada Rutieră.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul de urmărire penală nr. 2407/P/2021 privind pe inculpatul NICA Robert. Dispune arestarea preventivă a inculpatului NICA Robert pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.02.2023 până la data de 19.03.2023 inclusiv. Se emite mandat de arestare preventivă pentru inculpatul NICA Robert. Administraţia locului de deţinere unde va fi încarcerat inculpatul are obligaţia de a face aplicarea dispoziţiilor art. 228 alin. (4) – (7) C. proc. pen. În baza art. 275 alin. (3) C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 18.02.2023, ora 17.45”, a dispus instanța.

În 2006, mai mulți membri ai clanurilor „Sportivilor“ și „Cămătarilor“ au fost arestați într-un dosar instrumentat de DIICOT. Într-un final, Robert Nica a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat. Robert Nica a devenit, între timp, investitor imobiliar și spune peste tot că s-a lăsat de infracțiuni.

Se pare că nu e tocmai așa. Robert Nica a fost reținut, ieri. Surse judiciare au declarat, ieri, pentru spynews că Robert Nica a fost reținut pentru mai multe infracțiuni: conducere unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și vătămare corporală din culpă.

Nica ar fi spart un baraj al agenților de circulație și a gonit nebunește prin Sectorul 4, a comis un accident în timpul urmării și a fost prins cu greu, pe o străduță. În momentul în care a fost capturat, în mașina lui Robert Nica a fost descoperită o cantitate apreciabilă de droguri de mare risc.

„La data de 17 Februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 26, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanului căruia se afla un bărbat. Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalului și pentru a se sustrage controlului și-a continuat deplasarea. În acest context, polițiștii au pornit în urmărirea bărbatului, care atunci când a ajuns pe o stradă din sectorul 4 a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, situație care nu l-a determinat să se oprească, deși, în urma accidentului de circulație, conducătorul autovehiculului a avut nevoie de îngrijri medicale.

Urmărirea conducătorului autovehicului s-a încheiat la scurt timp după producerea accidentului de circulație, după ce polițiștii din cadrul Secției 26 au reușit oprirea acestuia. În baza probatoriului administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reținerea bărbatului, care urmează să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă”, au declarat, pentru sursa mai sus menționată surse din cadrul Brigăzii Rutiere.

O favoare de la Băluță

Primarul de la Sectorul 4 plătește zeci de milioane să facă un parc lângă betoanele clanurilor. Robert Nica, unul dintre liderii clanului „Sportivilor“, împreună cu doi asociați, construiește un ansamblu imobiliar a cărui valoare de vânzare este de aproximativ 40 de milioane €.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...