Interpolul lovește în lumea falsificatorilor de bilete de avion

Peste 150 de persoane suspectate că au cumpărat bilete de avion cu cărți de credit furate sau falsificate au fost arestate în cursul unei operațiuni desfășurate pe întreg globul, a anunțat marți Interpolul, potrivit AFP.

O vastă operațiune de poliție implicând 64 de țări, 84 de companii aeriene și opt agenții online de turism a fost derulată între 6 și 8 iunie în 230 de aeroporturi din lumea întreagă, a precizat într-un comunicat agenția de cooperare polițienească internațională, cu sediul la Lyon (Franța).

În total, au fost descoperite 312 tranzacții suspecte și 153 de persoane au fost împiedicate să se urce în avion, interogate de poliție și arestate. Numeroase anchete sunt în curs de desfășurare.

Au fost descoperite, totodată, noi moduri de operare a crimei organizate pentru a ajunge în zonele de tranzit din aeroporturi sau a facilita traficul de droguri ori imigrația ilegală.

De asemenea, au colaborat agenția europeană de pază a frontierelor Frontex, Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), reprezentanți ai companiilor aeriene și emitenți de cărți de credit.

"Acest gen de fraudă prezintă un risc important în materie de securitate pentru că permite infractorilor și teroriștilor să călătorească anonim", a subliniat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, citat în comunicat. Agenția "va continua să sprijine acest tip de operațiune care demonstrează, de asemenea, interesul colaborării dintre sectorul public și privat", a adăugat el.

Referitor la biletele de avion, se estimează că frauda pe internet aduce companiilor aeriene pierderi anuale de un miliard de dolari.

Viitorii pasageri "trebuie să fie atenți atunci când își cumpără biletele și să se ferească de ofertele prea frumoase pentru a fi adevărate", a avertizat Interpolul.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Demență pură / Mungiu-Pippidi a ajuns trompeta PSD și-i atacă pe români numindu-i „lumpendiaspora” / Sputnik a pre…

2 Fraților, asta e dementă! / Dan Alexe o dă în vileag pe pesedista Carmen Avram, pe care o acuză de hoție și impo…

3 VIDEO Protest al „valorilor” angajate de PSD la Ministerul Dezvoltării, după ce au primit ordinele de „evacuar…

4 VIDEO Vela a prezentat în Parlament cele patru documente prin care Arafat a cerut guvernelor PSD să constituie…

5 VIDEO Priviți, Rusia a trimis armata în Siberia, la cea mai mare mină de aur a țării. Mii de muncitori sunt in…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb