Întoarce-te la cratiță, proasto! Carmen Dan, ministru de Interne: „Eu cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat”

Întoarce-te la cratiță, proasto! Carmen Dan, ministru de Interne: „Eu cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat”

Uite o proastă care s-a deconspirat! Măcar acum, când s-a instalat deruta, să-și dea arama pe față și să arate cu ce „eminențe” de Teleorman a umplut Dragnea, cu nesimțire, Guvernul României. Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, consideră că acțiunile premierului Sorin Grindeanu pot fi considerate "o veritabilă încercare de lovitură de stat", relatează Agerpres. Cum, mă, tu ministru de interne, să spui o asemenea tâmpenie?

"Eu în acest moment cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat. (Grindeanu — n.r.) este premier în funcție, până la moțiune, dar este singur, nu mai are Cabinet. Cred că aceste două componente nu pot fi separate. Un premier nu poate să-și facă treaba de premier fără Cabinet. Încercarea disperată de a constitui un cabinet, punând presiune continuă și negociind (...), înseamnă că ți-ai propus să creezi o structură care nu este constituțională. Eu așa văd, o încercare disperată de a impune un guvern, eludând Constituția", a declarat Carmen Dan vineri la Antena 3.

Ea a arătat că, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va semna decretul de schimbare a ei din funcție și decretul de desemnare ca interimar a lui Sorin Grindeanu, îi va ceda acestuia funcția de ministru de Interne.

"Dacă domnul președinte Iohannis semnează decretele și decretele se publică în Monitorul Oficial, eu sunt un om care respectă legea și am să-i cedez domnului Grindeanu locul de ministru de Interne și presupun că va face tot ce spune secretarul general", a spus Carmen Dan.

În opinia sa, Victor Ponta și-a dorit foarte mult să fie iarăși premier și "își imaginează că a și reușit".

"Ceea ce e de reținut aici este că a existat o grabă extraordinară în a rezolva această problemă, sens în care s-a și pus pe secretarul general al Guvernului o presiune extraordinară. Din câte știu eu, secretarul general al Guvernului nu și-a delegat atribuțiile. Din câte știu eu, secretarul general al Guvernului, în momentul în care s-a luat această interesantă decizie, lipsea de o jumătate de oră pentru că avea un puseu de tensiune. Ar trebuie să constați lipsa de la serviciu a unui înalt funcționar public prin alte metode, nu prin lipsa pentru o jumătate de oră", a apreciat Carmen Dan.

Ea consideră că actele prin care s-a dispus înlocuirea secretarului general al Guvernului sunt nelegale și, "în mod normal, aceste acte trebuie desființate".

În ceea ce privește un posibil "război al informațiilor" în centrul căruia s-ar afla Direcția Generală de Protecție Internă, ministrul demisionar a precizat că aceasta a devenit operațională deja.

"N-aș spune că de acum încolo putem vorbi de incertitudine în ceea ce privește Direcția Generală de Protecție Internă, pentru că tocmai spuneam că ea a devenit operațională 100% și de acum înainte, conform atribuțiilor și competențelor pe care le au, cei de la DGPI vor asigura serviciul necesar de protecție și informație pentru Ministerul de Interne", a afirmat Carmen Dan.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /