„Întotdeauna am vrut să ucid”/David Kozak, studentul care a ucis 15 persoane în Praga, visa să devină un criminal în masă

„Întotdeauna am vrut să ucid”/David Kozak, studentul care a ucis 15 persoane în Praga, visa să devină un criminal în masă

Studentul care a ucis 15 persoane și a rănit alte 24 joi, într-o universitate din centrul capitalei Cehiei, Praga, înainte de a se sinucide, a scris anterior pe Telegram că „întotdeauna a vrut să ucidă” și a crezut că într-o zi „va deveni un maniac”, potrivit The Telegraph .

David Kozak avea un canal privat pe platforma online Telegram unde scria despre masacre și crime în masă.

„Vreau să trag în școli și, posibil, să mă sinucid”, a scris tânărul de 24 de ani într-o postare înfiorătoare, înainte de a adăuga: „Întotdeauna am vrut să ucid. Am crezut că voi deveni un maniac în viitor”.

În postările sale, Kozak l-a lăudat pe „Ilznaz”, despre care se crede că ar fi o referire la Ilznaz Galyaviev, în vârstă de 19 ani, care a ucis nouă persoane într-un atac comis în 2021 la fosta sa școală din Kazan, Rusia.

„Când Ilznaz a tras, mi-am dat seama că este mult mai profitabil să faci crime în masă decât în serie”, a scris el.

De asemenea, el a lăudat acțiunile Alinei Afanaskina, adolescenta care a deschis focul într-o școală din Rusia, despre care a spus: „M-a ajutat prea mult”.

Eleva în vârstă de 14 ani a împușcat mortal un alt elev și a rănit alți cinci cu o pușcă a tatălui ei, înainte de a se sinucide, în orașul Briansk, la începutul acestei luni.

„A fost ca și cum ea ar fi venit în ajutorul meu din ceruri, chiar la timp”, a scris Kozak, pe canalul său Telegram.

Autoritățile cehe s-au grăbit să excludă orice legătură cu organizații teroriste internaționale după atac.

„Un tip introvertit”

Kozak, îmbrăcat în negru și înarmat cu o pușcă, pare cu siguranță să se potrivească profilului unui pistolar singuratic.

Studentul nu avea cazier judiciar, dar, ca deținător legal de arme, era interesat de armament.

Avea o diplomă de licență în istorie și studii europene și a continuat cu un masterat, axat pe istoria Poloniei.

Kozak parcurgea cele 13 mile de la casa sa până la Praga pentru a participa la cursurile de la Facultatea de Arte a Universității Charles. Se pare că a locuit în satul Hostoun din centrul Boemiei împreună cu tatăl său, într-o casă mare de familie.

„Era un tip introvertit, ciudat, probabil ca orice alt tocilar”, a declarat un rezident pentru presa locală.

„Familia părea normală. Am fost la cabana lor cu ani în urmă. Tatăl lui a fost șeful tatălui meu și erau prieteni în afara serviciului, inclusiv cu soția lui”.

Ce s-a întâmplat cu exactitate în dimineața zilei de 21 decembrie nu este încă clar. Ceea ce s-a stabilit este că Kozak și-a ucis tatăl înainte de a se îndrepta spre Praga.

Ambiție nebună

Sinuciderea a fost un subiect extrem de prezent în postările lui Kozak pe rețelele de socializare, unde acesta și-a revărsat cele mai negre gânduri.

El urma să participe la un curs la ora 14.00 și a deschis focul cu puțin înainte de ora 15.00.

În vărsarea de sânge care a urmat, și-a îndeplinit ambiția nebună de a deveni un ucigaș în masă.

În timp ce poliția se îndrepta spre el, acesta și-ar fi îndreptat arma spre el însuși și și-a provocat ceea ce a fost descris ca fiind o rană „devastatoare” după un schimb de focuri cu ofițerii.

Se crede că ar fi fost împușcat mai întâi de poliție înainte de a se sinucide pentru a evita arestarea.

Kozak și-a păstrat canalul Telegram privat până chiar înainte de atac, când l-a făcut public pentru a putea fi citit.

Postările preluate de pe acesta s-au răspândit pe rețelele de socializare, conferindu-i notorietatea pe care în mod clar o dorea, odată cu apariția veștii despre cel mai grav atac armat în masă din Cehia.

„Jurnalul” său înfricoșător a fost retras acum, dar nu înainte ca el să fi deschis un capitol de durere și suferință pentru prietenii și familiile numeroaselor sale victime, mai notează publicația britanică.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată