Într-o scrisoare adresată lui Donald Trump, preşedintele Turciei pledează pentru o mai bună înţelegere

Într-o scrisoare adresată lui Donald Trump, preşedintele Turciei pledează pentru o mai bună înţelegere

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat speranţa, într-o scrisoare adresată preşedintelui american Donald Trump, ca importanţa strategică a relaţiilor turco-americane să fie mai bine înţeleasă de Congresul SUA, date fiind solidaritatea şi ajutoarele oferite în timpul pandemiei de coronavirus, informează miercuri Reuters.

Scrisoarea lui Erdogan a ajuns marţi împreună cu echipamente medicale din partea Turciei, printre care combinezoane şi măşti chirurgicale, pentru a ajuta aliatul din cadrul NATO în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Palatul Prezidenţial de la Ankara a dat publicităţii scrisoarea miercuri.

Congresul SUA a ameninţat să impună sancţiuni împotriva Turciei după ce aceasta a achiziţionat sisteme de apărare S-400 din Rusia, însă pandemia a anulat planul de activare a acestor sisteme în condiţiile în care Ankara se concentrează pe combaterea bolii.

"Sper că în perioada ce va urma, cu spiritul de solidaritate de care am dat dovadă în timpul pandemiei, Congresul şi mass-media din SUA vor înţelege mai bine importanţa strategică a relaţiilor noastre", a scris preşedintele turc în scrisoare.

El şi-a exprimat speranţa că cele două ţări vor acţiona "într-un mod de care are nevoie lupta noastră comună împotriva problemelor noastre comune".

Relaţiile dintre Turcia şi SUA s-au deteriorat în ultimii ani, ca urmare a divergenţelor asupra Siriei, a sprijinului notabil acordat de SUA miliţiilor kurde şi a condamnării în SUA a unui director al unei bănci turceşti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 Ucrainencele au strâns 700.000 de dolari pentru armată vânzând fotografii erotice

5 Unul dintre marii aliaţi ai SUA a reziliat un contract de achiziţie pentru elicoptere militare ruseşti în valoare de 228 de milioane de euro