Într-o scrisoare adresată lui Donald Trump, preşedintele Turciei pledează pentru o mai bună înţelegere

Într-o scrisoare adresată lui Donald Trump, preşedintele Turciei pledează pentru o mai bună înţelegere

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat speranţa, într-o scrisoare adresată preşedintelui american Donald Trump, ca importanţa strategică a relaţiilor turco-americane să fie mai bine înţeleasă de Congresul SUA, date fiind solidaritatea şi ajutoarele oferite în timpul pandemiei de coronavirus, informează miercuri Reuters.

Scrisoarea lui Erdogan a ajuns marţi împreună cu echipamente medicale din partea Turciei, printre care combinezoane şi măşti chirurgicale, pentru a ajuta aliatul din cadrul NATO în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Palatul Prezidenţial de la Ankara a dat publicităţii scrisoarea miercuri.

Congresul SUA a ameninţat să impună sancţiuni împotriva Turciei după ce aceasta a achiziţionat sisteme de apărare S-400 din Rusia, însă pandemia a anulat planul de activare a acestor sisteme în condiţiile în care Ankara se concentrează pe combaterea bolii.

"Sper că în perioada ce va urma, cu spiritul de solidaritate de care am dat dovadă în timpul pandemiei, Congresul şi mass-media din SUA vor înţelege mai bine importanţa strategică a relaţiilor noastre", a scris preşedintele turc în scrisoare.

El şi-a exprimat speranţa că cele două ţări vor acţiona "într-un mod de care are nevoie lupta noastră comună împotriva problemelor noastre comune".

Relaţiile dintre Turcia şi SUA s-au deteriorat în ultimii ani, ca urmare a divergenţelor asupra Siriei, a sprijinului notabil acordat de SUA miliţiilor kurde şi a condamnării în SUA a unui director al unei bănci turceşti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

5 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…